Godswegen website

Nina de la Parra / God's Wegen

Nina de la Parra / God's Wegen

25 mei 2021

25 mei 2021

Paradiso

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:00

Het programma van Nina de la Parra is verplaatst naar maandag 16 augustus 2021. Alle gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Ticketkopers die direct via onze website een ticket hebben gekocht, worden per e-mail geïnformeerd.

Dit is de verplaatste voorstelling van 9 februari 2021. Alle tickets gekocht voor die datum blijven geldig voor de nieuwe datum. Alle kaartkopers hebben een e-mail ontvangen met meer informatie.

--

Op 25 mei spelen Nina de la Parra en Sanne Landvreugd de veelgeprezen theatervoorstelling 'Gods Wegen' in Paradiso. De regie is in handen van Titus Muizelaar.
Gods wegen leidden er al 22 jaar geleden toe dat Nina de la Parra (tekst) en Sanne Landvreugd (saxofoon) bij elkaar over de vloer kwamen in Paramaribo. Ze zaten beiden op het roemruchte Barlaeus in Amsterdam. Ze hebben allebei een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder en staan samen op de podia in Nederland.

Nina in een virtuoze autobiografische bevraging over haar christelijke klasje in Paramaribo, het koloniale verleden van haar joods-Sefardische voorvaderen, haar ervaringen in Surinaamse one-hour hotels, haar pratende vagina en haar zoektocht naar verlichting bij een winti-priester. Sanne in een virtuoze, eclectische stijloefening van caribbean dancemusic, jazz, blues en house op zowel alt-,sopraan- als baritonsaxofoon. 'Spoken word' en opwindende muziek in een programma van twee powerhouses: zonder medelijden, verleidelijk, altijd feministisch, woedend en persoonlijk, trappen zij hun complete afkomst, hun generatie vrouwen en uiteindelijk zichzelf in de baarmoeder.

Regie: Titus Muizelaar
Geluid en techniek: Jan Heideveld
Muziek: Sanne Landvreugd en Nina de la Parra, i.s.m. Tim Bücher en Moritz Götzen
Foto: Leendert Vooijce
Artwork: Hedy Tjin
Styling: Bonnie Rae Hulsman
Kostuum: Machteld van Roijen
Piano-arrangementen: Robin van Geerke
Productie & management: Daniëlle Kersten (Eigen naam BV)

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Paradiso: Grote Zaal

  • Nina de la Parra

Coronamaatregelen en mondkapjesplicht

Paradiso heeft strikte maatregelen getroffen om kleinschalige concerten en programma’s mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM. Tickets zijn persoonlijk en kunnen niet worden doorverkocht. Aan de deur wordt om een ID-bewijs gevraagd. Het dragen van een mondkapje in Paradiso is verplicht. Meer informatie en alle maatregelen zijn te vinden via onderstaande link.

Nina de la Parra & Sanne Landvreugd - Gods Wegen

Nina de la Parra & Sanne Landvreugd

Gods Wegen

Recensieoverzicht

  • Het NRC plaatst Gods Wegen in de top 5 van beste cabaretvoorstellingen van 2019, en noemt Nina de la Parra als 1 van 101 nieuwe talenten op cultureel gebied uit Nederland en België: "Het grootste genot is haar furieuze, ongegeneerde optreden. Deze vuilbekkende dame knalt van het podium met haar op hoog tempo in vier talen vertelde ervaringen als "vrijpostige bakra-meid" in Paramaribo en Nederland. Desondanks verliest ze geen moment de controle. Haar tekstbehandeling is voorbeeldig." (NRC, Ron Rijghard - ****)
  • "De la Parra is een knalgoede actrice, heel erg grappig en nul procent pathetisch wanneer ze haar pijn invoelbaar maakt. Ze schakelt zonder haperen van de ene naar de andere taal, van de ene naar de andere stemming en van twerken op een ranzig nummer naar een gevoelig liedje." (VOLKSKRANT, Gidi Heesakkers - *****)
  • "Niet alleen knoopt ze talen en tempowisselingen moeiteloos aan elkaar, de teksten zijn nauwkeurig geschreven en rollen vrijwel zonder haperingen van haar tong. Gods Wegen is een viertalige cabaretorkaan, begeleid door verrukkelijke jazzmuzikanten." (PAROOL, Mike Peek)
  • "De la Parra beschikt over een opmerkelijke veelzijdigheid als schrijver, vocalist en acteur. Bij haar debuut levert ze onverschrokken een vestigingsvergunning in." (DAGBLAD VAN HET NOORDEN, Jacques d'Ancona)
  • "De la Parra is een ijzersterke actrice, die moeiteloos schakelt in emotie, taal en sfeer - waardoor haar programma in alle opzichten overweldigend is. Gods Wegen is een overweldigend verzoeningsrelaas " (THEATERKRANT, Sander Janssens - Keuze van de criticus) 

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma