Programma
Nikkilane

Nikki Lane, Robert Ellis, Julien Baker, Darlyn, Rivers - Sugar Mountain presents

Nikki Lane, Robert Ellis, Julien Baker, Darlyn, Rivers - Sugar Mountain presents

Saturday 10 June 2017

Saturday 10 June 2017

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 18:00, Hoofdprogramma: 18:30

Sugar Mountain Presents is een concertreeks, maar in dit geval een avondvullend programma vol roots, Americana en country. Voor meer info zie http://www.sugarmountain.nl">www.sugarmountain.nl.

Zangeres Nikki Lane uit Nashville, bevriend met Daniel Romano en Sturgill Simpson, heeft veel indruk gemaakt met haar veelzijdige, tweede album All Or Nothin, dat ze liet produceren door Dan Auerbach van The Black Keys. Haar liedjes klinken als klassieke country met echo uit de jaren ’60 en ’70 met moderne twist: twangende gitaren, ronkende pedal steel, swingende orgelklanken en de kenmerkende, bezielde stem met zuidelijk Amerikaans accent van Nikki Lane. In 2017 verschijnt het nieuwe album Highway Queen, waarvan de gelijknamige single al uit is. 

Robert Ellis staat erom bekend dat hij zijn East Nashville countrygeluid vermengt met de geluiden die hem op dat moment inspireren, iets dat bijvoorbeeld goed terug te horen is in het door jazz beïnvloede gitaarspel van Kelly Doyle. In Ellis zijn woorden: “How can you call it art when you’re sticking to a dotted line?”

De pas 21-jarige Julien Baker weet met haar prachtig breekbare liedjes hoe je zalen stil moet krijgen. Meer dan een gitaar en haar aangename stemgeluid heeft ze hier doorgaans niet voor nodig. Haar debuutalbum Sprained Ankle nam ze heel rauw op; alleen zingend en spelend op een akoestische gitaar waarbij sommige liedjes in één keer zijn opgenomen. Gerenommeerd muziekblog Consequence of Sound vond deze beslissing bijzonder goed uitpakken: "That decision resulted in a remarkable record, one full of beautiful, personal explorations revealed in stark intimacy."

Het rauwe en rootsy geluid met meerstemmige zang van Darlyn weet luisteraars te boeien en overtuigen, zowel in intieme als in de meer dynamische liedjes. Ze doen op mooie wijze een eigentijdse interpretatie van invloeden van Americana-, folk- en popmuziek uit de jaren zestig en zeventig. De single 'Stepping Stone' werd eind vorig jaar door Radio 2 tot 'Top Song' bekroond en kon ook buiten de landsgrenzen rekenen op meer dan een half miljoen Spotify streams.

Of ze nu gaan over liefde, over reizen, heimwee hebben of opgroeien in een dorp, Annika IJdo wil liedjes maken die mensen meteen meebeleven. Ze maakt muziek onder de naam Rivers. Invloeden van country, folk en bluegrass hoor je terug in de muziek. Pakkende popliedjes, melancholisch en recht uit het hart gezongen. Soms ingetogen, soms opzwepend en altijd teruggrijpend naar de sound van het zuiden van Amerika zorgt de band op het podium voor een meeslepende ervaring.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Nikki Lane
Nikkilane

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma