Programma
X LNT0 OFL Gn Agosl L2k9z P4 Fz PE t CASQB g FLK Iqs Saf Fvg Zw Ovce Np Of B97 Ia H Drru X Ahwxp FD5 G Khl Ev0 Y1ldbcs CD31ct4t RL Otm731o7c59 Sf Gx7 Zb IZ3 Si

Margo Price + The Dawn Brothers + Legendary Shack Shakers e.a.

Margo Price + The Dawn Brothers + Legendary Shack Shakers e.a.

zondag 25 juni 2017

zondag 25 juni 2017

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 18:30, Hoofdprogramma: 19:00

Sugar Mountain Presents heeft in de maand juni twee nieuwe, vrouwelijke grootheden in de country weten te strikken. Op zaterdag 10 juni staat Nikki Lane bovenaan het affiche van een avondvullend programma en op zondag 25 juni is dat Margo Price. Twee avonden met ongeveer zes artiesten die in de roots, country, Americana en/of folk genres actief zijn.

Margo Price
Samen met artiesten als Sam Outlaw, Sturgill Simpson en Nikki Lane vormt Margo Price de nieuwe generatie grootheden in het country genre. Woonachtig in Nashville, Tennesee en beïnvloed door grootheden als Dolly Parton en Tammy Whynette, heeft Margo Price al veel successen geboekt met haar eerste album 'Midwest Farmer's Daughter' dat in de UK op 1 in de country album charts terecht kwam. Ze zal ons land voor het eerst aandoen tijdens dit avondvullende programma van Sugar Mountain Presents.

The Dawn Brothers
Alhoewel The Dawn Brothers geen bloedverwanten zijn, zijn het wel degelijk broeders in de rock & roll. Geïnspireerd door grote klassieke songsmeders als The Band, Creedence Clearwater Revival, The Rolling Stones en Otis Redding, brengen ze pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief. Met hun debuut album 'Stayin’ Out Late' rijden de Dawn Brothers op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat soulvolle rock ’n roll altijd actueel blijft. In hun eigen woorden: “We play the old souls from the phuture.”

Pert Near Sandstone
Pert Near Sandstone is een band uit Minnesota met frontman Ryan Young, die zeven jaar als violist de wereld over toerde met de bluegrass helden van Trampled By Turtles. In een kelder in Minneapolis nam Pat Near Sandstone hun debuutalbum op en doen ze het bluegrass genre ook in deze formatie eer aan. Compleet met banjo, viool, contrabas en prachtige gezamenlijke harmonieën.

Legendary Shack Shakers
Een band die zijn naam zeker eer aan doet zijn de Legendary Shack Shakers. Naast verscheidene tours met The Black Keys, The Damned, Rancid en Hank Williams III, zijn de Shakers ook nog eens persoonlijke favoriet van niemand minder dan Robert Plant (zanger Led Zeppelin). Naast deze rock royalty is ook schrijver Stephen King fan en is de track “Swampblood” zelfs te horen in de hit serie ‘True Blood’. Ooit beschreven als een mix tussen de Yardbirds en the Sex Pistols zorgen de Shakers er met hun mix van Rockabilly, Swamp Rock en Southern Gothic voor dat stil staan geen optie meer is.


Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Margo Price
  • The Legendary Shack Shakers
  • The Dawn Brothers
  • Pert Near Sandstone
Margo Price Youtube

Hands Of Time

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma