Programma
Paradiso

Magneetbar Reunion

Magneetbar Reunion

Thursday 14 June 2012

Thursday 14 June 2012

Exclusieve presentatie documentaire ‘De Magneetbar’

Amsterdam, 31 mei 2012 -De georganiseerde chaos van de vermaarde Magneetbar keert voor één avond terug. Op donderdag 14 juni vindt een unieke reünie van de spannendste Lowlandstent plaats in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Oude tijden herleven met originele setting en shows van vrienden en bekenden van de Magneetbar. Ook wordt deze avond de programmering van Magneet Festival 2012 gepresenteerd. De avond trapt af met de documentaire ‘De Magneetbar’ waarin dat vier Magneetcoryfeeën tijdens Lowlands worden gevolgd.

Net als tijdens Lowlands is de line up een verrassing en een totale mengelmoes. Denk aan een opzwepende act van Wannabeastar, een set van Fuz, de jongste band ooit in de Magneetbar stond, Amsterdam Faya All Stars en koningin van de nacht Isis.  Maar ook grote verrassingsartiesten maken opwachting in tijdens deze avond.  Net als weleer is er geen lijn in de line up te bespeuren. Verwacht ook entertainment naast het podium, op de gang, in de nisjes en in de kelder. Magneetbar trekt een blik creatieven open voor deze speciale avond.

Magneetbar 

Vier jaar lang heeft de Magneetbar Lowlands compleet op zijn kop gezet. Het publiek was de artiest en elk optreden werd beloond met een gratis biertje. Grote namen als Anouk, MGMT, The Opposites en The Kooks konden de verleiding niet weerstaan om ook een keer te schitteren in de Magneetbar. Het concept barstte uit zijn voegen en in 2011 was de eerste Magneet Festival in Amsterdam-Oost. Dit evenement vindt dit jaar plaats op de vrijdagen, zaterdagen en zondagen tussen 24 augustus 16 september. Muzikanten, bands, straatartiesten, eetstalletjes, iedereen is welkom om op de online platform een idee pitchen. Via Facebook kan op deze ideeën gestemd worden. De leukste, populairste en meest praktische ideeën vinden een plekje op het festival. Paradiso heeft ook een eigen ‘Circus’ tent waar live muziek, DJs en unplugged acts plaatsvinden.

Winnaar pitch voor muzikaal talent

Naast optredens van bekende artiesten uit de achterban van de Magneetbar, biedt Magneetbar ook ruimte voor nieuw talent. Bands die zich voor 1 juni aanmelden maakten kans om te mogen spelen op het hoofdpodium van Paradiso. The Applejacks heeft deze pitch gewonnen en mag tijdens het spektakel optreden in de Grote Zaal. “Een droom komt uit, we gaan Paradiso rocken met onze rampop,” aldus bandlid Hugo de Jong.

Documentaire ‘De Magneetbar’

De avond trapt af met een exclusieve vertoning van de documentaire ‘De Magneetbar’ van Chris Relleke. Dit is documentaire over vrijheid, liefde en tolerantie in een maatschappij die steeds harder en gecontroleerder wordt. Hij filmde hoe eens per jaar, tijdens het Lowlands festival, zestig kunstenaars de Magneetbar bouwen en runnen. Een hilarische circustent in een Felliniaanse sfeer. Een plek waar iedereen wordt geïnspireerd het podium te beklimmen en op te treden in ruil voor een gratis biertje. Hier kun je drie dagen absolute vrijheid en inspiratie ervaren en je dagelijkse leven even vergeten.

Inschrijvingen via www.magneetfestival.nl.

Magneet Festival 2012
24 augustus tot en met 16 september 2012
IJdijk 10, Amsterdam Oostpunt
Open op vrijdag, zaterdag en zondag
Entree: 10 euro per dag
VVK start 14 juni 2012 op

www.magneetfestival.nl


 

Paradiso Programme

Programma