Programma
Website

Lucas Jussen in Paradiso

Lucas Jussen in Paradiso

Wednesday 17 January 2018

Wednesday 17 January 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 20:00, Zaal sluit: 23:00, Hoofdprogramma: 21:00

  • Programma met zitplaatsen

Lucas Jussen laat het rode pluche even voor wat het is. Op woensdag 17 januari 2018 maakt de 24-jarige pianist namelijk zijn debuut in Paradiso in Amsterdam. Voor iemand die zich de beste pianist van Nederland – het is stuivertje wisselen met zijn broer Arthur – mag noemen, wordt dat de hoogste tijd. Lucas Jussen speelt samen in Paradiso met het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordan Nikolić.

Lucas Jussen in Paradiso is de opvolger van de drie uitverkochte concerten Dvorák in Paradiso (januari 2017), Sjostakovitsj in Paradiso (april 2015) en Stravinsky in Paradiso (mei 2016). De presentatie is in handen van Christiaan Kuyvenhoven, bekend van Radio 4. Jussen speelt tijdens het concert delen uit zijn geliefde Pianoconcert nr. 1 van Chopin en schittert samen met violist Gordan Nikolić en cellist Sietse-Jan Weijenberg in Notturno voor pianotrio van Schubert. Daarnaast speelt het Nederlands Kamerorkest delen uit Symfonie nr. 5 van Schubert.

Lucas Jussen
Lucas Jussen, het Nederlands Kamerorkest en Gordan Nikolić hebben een rijke geschiedenis. ‘Ik kijk er naar uit om weer met ze te werken’, zegt Jussen. ‘Gordan is geweldig: behalve een rasmusicus ook zo’n warm persoon. Ik ben daar gevoelig voor, ik speel beter in een goede sfeer. We spelen dan natuurlijk zonder dirigent, terwijl de pianopartij heel vrij is. Maar ik vertrouw zo op Gordan. Toen we eerder samen speelden, zat hij achter mij, dus ik kon hem niet eens zien. Toch werkte het perfect, het ging zo natuurlijk. Ik denk dat het weer zo zal gaan.’

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Lucas Jussen
  • Nederlands Kamerorkest

Nieuwsbrief Klassiek in Paradiso

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle klassieke concerten in Paradiso.

Maxresdefault 17 171106 115934

Beethoven 'Waldstein' Sonata

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma