Programma
Paradiso

Lleno de Flamenco & Tablao

Lleno de Flamenco & Tablao

zondag 26 juni 2011

zondag 26 juni 2011

Voor de 18e keer wordt dit jaar LLeno de Flamenco in Amsterdam gepresenteerd. Het programma bestaat uit verschillende 'Bailes' en 'Cantes' die het veelzijdige karakter van de Flamenco laten zien. De samengestelde voorstelling ‘Solo queda el Tiempo..’ en ‘LLeno de Flamenco’ is een bijzondere gelegenheid om kennis te maken met Flamenco De choreografieën van de dansen zijn gemaakt door diverse docenten / choreografen uit Nederland en Spanje. In het programma ligt de nadruk op dans, er treden amateurdansgroepen op, waaronder enkele kindergroepen, en solo's van jonge artiesten en/of docenten. De optredens worden begeleid door professionele Flamencozangers en -gitaristen, uit Nederland en daarbuiten.

Line up ‘Solo queda el Tiempo..’: Úrsula López– dans, Javier Patino– gitaar, Antonio Campos - zang, Raul Dominguez– percussie.

De danseres Úrsula is na het grote succes van vorig jaar wederom uitgenodigd en neemt dit keer haar eigen gitarist Javier Patino mee: een talentvolle gitarist die kortgeleden zijn debuutalbum 'Media Vida' heeft uitgebracht. Voor de zang is Antonio Campos uitgenodigd. Hij heeft zich met zijn lyrische en krachtige, Flamencostem in korte tijd in zowel Spanje als Nederland enorm geliefd gemaakt.

Na ‘LLeno de Flamenco’ is in de Kleine Zaal vanaf 17.30 een Tablao, korte solo-optredens. Tijdens de Tablao is er een uitgebreide Tapasbar, geserveerd door restaurant Duende -Dos.

Na afloop van de avondvoorstelling vindt in de Grote Zaal een Spaans feest plaats waar gedanst kan worden op Sevillanas, Tangos, Rumbas, Bulerías en andere Spaanse muziek. Tijdens het feest zal als de sfeer er is, zoals in voorgaande jaren, door de deelnemers 'Juerga' plaatsvinden. Tevens wordt er een collectie flamencofoto’s tentoongesteld van de Flamencofotografen Annemiek Rooijmans en Hans Speekenbrink.

Van bovengenoemde artiesten worden op de dagen na de voorstelling, masterclasses en workshops voor diverse niveaus georganiseerd.

 

Voor meer informatie over de achtergrond van de artiesten en de workshops, zie: www.terremoto.nl

 

Paradiso Programme

Programma