Project Merlijn Twaalfhoven

Livestream Het is aan ons; de wereld redden met o.a. Merlijn Twaalfhoven

Livestream Het is aan ons; de wereld redden met o.a. Merlijn Twaalfhoven

1 nov 2020

1 nov 2020

Zaal open: 15:00, Hoofdprogramma: 15:00

De livestream is te volgen via Facebook en Youtube.

Boekpresentatie en debat over waarom we de kunstenaar in onszelf nodig hebben om de wereld te redden. Met Merlijn Twaalfhoven (componist en schrijver), Carolien Gehrels (Arcadis, voormalig wethouder Amsterdam), Farid Tabarki (trendwatcher, studio Zeitgeist), Klaas van Egmond (schrijver en hoogleraar Milieukunde en Duurzaamheid aan de Universiteit Utrecht) en Adelheid Roosen (theater- en filmmaker)Gespreksleider: Marcella van der Kruk (redacteur non-fictie Atlas Contact).

Hoe kunnen we kunstenaars inzetten bij grote vraagstukken als ongelijkheid en klimaatopwarming? Hoe kunnen veel meer mensen de kunstenaar in zichzelf wakker maken en hun idealisme omzetten in praktische daden? 

In zijn boek 'Het is aan ons' stelt Merlijn Twaalfhoven dat de vaardigheden van de kunstenaar een grote rol kunnen spelen in een tijd van onzekerheid en verandering. Hij beschrijft zijn ervaringen met muziekprojecten in Jeruzalem, Cyprus en Syrië waar hij zich in conflictgebieden begaf, en die lieten zien wat de kracht is van kunst op plekken van schaarste en nood.  

Tijdens deze livestream presenteert Merlijn zijn nieuwe boek en gaat in gesprek met aansprekende veranderaars die elk op eigen wijze hun creativiteit en verbeeldingskracht inzetten om complexe problemen aan te pakken. 

Programma i.s.m. Warming Up Festival, The Turn Club en Uitgeverij Atlas Contact.

Line-up

Paradiso: Grote Zaal

  Hqdefault 201023 133138

  Livestream Het is aan ons; de wereld redden met o.a. Merlijn Twaalfhoven

  Bekijk hier de livestream

  Warming Up Festival

  Dit programma is onderdeel van het Warming Up Festival

  De wereld is Warming Up. Maar wat betekent dat? En hoe gaan we daarmee om? Hoe wonen we samen op een opwarmende planeet?

  Warming Up Festival presenteert tien dagen op rij een spannend programma met live performances, podcasts, installaties, workshops, expo’s, discussies en theater. We gaan in gesprek met kunstenaars, politici, journalisten en ondernemers.

  Paradiso Programme

  Programma