Programma
Paradiso

Liefde in de Stad presenteert 'Urban Glow' (van Cecilia Valentine)

Liefde in de Stad presenteert 'Urban Glow' (van Cecilia Valentine)

donderdag 9 juni 2011

donderdag 9 juni 2011

In mei en juni vindt een nieuwe editie van het kunstproject Liefde in de Stad plaats. Liefde in de Stad nodigt ieder jaar kunstenaars uit om liefdesbevorderende kunstwerken te realiseren in de openbare ruimte van Amsterdam. Ook is ‘Urban Glow’ van Cecilia Valentine in de Duifjessteeg te bewonderen van 9 t/m 12 juni.

'Urban Glow' transformeert het ordinaire tot het extraordinaire. Een donkere steeg toont een parallel universum van een neergedaalde sterrenhemel. Pas na de eerste betovering blijken de opgloeiende plekken op de grond te bestaan uit weggegooide kauwgom die is overgeverfd met glow-in-the-dark paint.

Klik hier voor de locatie in Google Maps.

Andere projecten van Liefde in de Stad 2011


Edwin Spier - ‘Non je ne regrette rien’ / Van 8 mei tm 30 juni, Javakade (uitkijkend over het IJ)

Kunstenaar Edwin Spier presenteert een glad gelakt stadsbankje met een knik in het midden. Wie plaatsneemt op het bankje, glijdt onherroepelijk naar het midden.

Joke van Leeuwen en Bob Takes - ‘Een Houten Schoot’ / Van 15 mei tm 15 juni, zitbankje op het Spui (tegenover Athenaeum)

Schrijfster Joke van Leeuwen en ontwerper Bob Takes ontwikkelden een ‘soundsquare’ op het Amsterdamse Spui. Voorbijgangers worden uitgenodigd plaats te nemen op een zitbankje, een moment stil te zijn en goed te luisteren.

Leonard van Munster - ‘Aphrodite of Amsterdam’ / Vanaf 26 juni

Leonard van Munster maakt voor Liefde in de Stad een 9 meter hoge vuurwerksculptuur dat op het GAK-gebouw langs de A10 wordt geplaatst. Het wordt een liefdesverklaring in licht, dat groots en intiem tegelijk is.


Houd voor meer informatie over data, locaties en andere ontwikkelingen rondom Liefde in de Stad de website in de gaten.Paradiso Programme

Programma