Programma
King gizzard gashouder amsterdam

King Gizzard & The Lizard Wizard + Los Bitchos

King Gizzard & The Lizard Wizard + Los Bitchos

Friday 3 March 2023

Friday 3 March 2023

In Gashouder

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:50, Hoofdprogramma: 21:00

Let op: ticketverkoop verloopt via MOJO / Ticketmaster

De Australische psychedelische rockband King Gizzard & The Lizard Wizard komt op vrijdag 3 maart 2023 voor een concert naar de Gashouder in Amsterdam. Het wordt het grootste concert van de band tot nu toe in Nederland, en staat volledig in het teken van de maar liefst drie nieuwe albums die de band deze maand uitbrengt. Het eerste album heet 'Ice, Death, Planets, Lungs, Mushrooms And Lava' en kwam uit op 7 oktober. Op 12 oktober volgt 'Laminated Denim' en op 28 oktober komt de plaat 'Changes' uit. 

Het is een van de meest creatieve en experimentele hoofdstukken uit de carrière van de band. Onlangs werd al de eerste single van het eerste album uitgebracht: 'Ice V'. Live heeft de band door de jaren heen een ijzersterke reputatie opgebouwd. King Gizzard & The Lizard Wizard staat bekend om energieke liveshows.

In Nederland was de band al te zien in diverse clubzalen en op onder andere Lowlands en Down The Rabbit Hole. King Gizzard & The Lizard Wizard werd in 2010 opgericht in Melbourne, Australië. De groep staat bekend om zijn experimentele geluid, waarbij genres als rock, psychedelica, jazz en ook metal versmolten worden. De band heeft inmiddels al meer dan 20 albums uitgebracht.

Voorprogramma: Los Bitchos

Line-up

Externe locatie

  • King Gizzard & The Lizard Wizard
  • Los Bitchos
Hqdefault 221010 135152

King Gizzard & The Lizard Wizard

Iron Lung

Hqdefault 221010 135153

King Gizzard & The Lizard Wizard

Ice V

Hqdefault 221010 135153 1

King Gizzard & The Lizard Wizard

Live @ Bonnaroo

Route naar Gashouder

Dit concert vindt plaats in de Gashouder in Amsterdam: Klönneplein 1, 1014 DD Amsterdam. De locatie is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer.

Paradiso Programme

Programma