Programma
Kamasi Washington Press 2017 a 1 kleiner

Kamasi Washington

Kamasi Washington

vrijdag 1 juni 2018

vrijdag 1 juni 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Dit concert is uitverkocht. Heb je geen kaartje kunnen krijgen? Kamasi Washington staat op 6 augustus in Openluchttheater Caprera. Kaarten zijn te koop vanaf zaterdag 2 juni om 10:00 via www.patronaat.nl.

De charismatische saxofonist, bandleider en componist Kamasi Washington komt naar de grote zaal van Paradiso. De in Los Angeles opgegroeide alleskunner vormde al in high school The Young Jazz Giants, een kwartet met bassist Thundercat, toetsenist Cameron Graves en drummer Ronald Bruner Jr. Washington, die de afgelopen jaren samenwerkte met grootheden als Kendrick Lamar, McCoy Tyner, Gerald Wilson, Freddie Hubbard, Quincy Jones, NAS, Snoop Dogg en Flying Lotus, maakte eerder al indruk op Lowlands en North Sea Jazz festival en verraste de wereld met zijn 172 minuten durende, 3-cd album ‘The Epic’, een duizelingwekkende spiritual jazz-trip. Maar het is niet alleen jazz wat Kamasi speelt, ook soul, funk en R&B komen langs. Kamasi Washington weet het zelfs voor elkaar te krijgen om luisteraars te trekken die voorheen geen enkele interesse in jazz hadden. Zou het door de lovende recensies van ‘The Epic’ en zijn EP ‘Harmony of Difference’ nieuwe album komen? Of komt het doordat hij mee heeft geholpen aan de totstandkoming van Kendrick Lamar's 'To Pimp a Butterfly'? Komt het door Flying Lotus zijn enthousiasme over deze artiest? Een ding is zeker, de muziek van Kamasi is even toegankelijk als virtuoos, zonder ruimte voor compromissen.

LET OP: Bezoekers van dit concert hebben na afloop gratis toegang tot de show van Trian Kayhatu (live) en Dj KC the Funkaholic SuperSonicJazzAfter in de kleine zaal.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Kamasi Washington
Kamasi Washington Youtube Image 1

Truth

Kamasi Washington Youtube Image 2

Meet Kamasi Washington

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma