Paradiso

Jolie Holland and Samantha Parton + Voorprogramma Reuben Hollebon

Jolie Holland and Samantha Parton + Voorprogramma Reuben Hollebon

22 jan 2017

22 jan 2017

Paradiso presenteert Jolie Holland and Samantha Parton in Het Zonnehuis. Adres: Zonneplein 30, Amsterdam Noord.

Concert met zitplaatsen.       

Vijftien jaar geleden kwamen Jolie Holland en Samantha Parton al samen als de stichters van de populaire groep ‘The Be Good Tanyas’. En nu, vijftien jaar later, komen de twee dames opnieuw samen met een wereldtournee en een nieuw studio album dat gepland staat voor 2017.

Jolie Holland staat bekend om haar eigenzinnige en experimentele muzikale benadering waarmee zij elementen uit de folk, country, rock, jazz en blues op uiterst boeiende en verrassende wijze samenbrengt. Niet voor niks wordt zij gerekend tot de zogenoemde New Weird America-stroming waartoe ook acts als Bon Iver, Akron/Family en Animal Collective behoren.

Singer-songwriter Samantha Parton heeft een groot deel van haar leven met haar gitaar door Amerika gereisd en deed enorm veel inspiratie op in het zuiden van de VS. Terwijl Holland besloot een pauze te nemen van the Tanyas ging Samantha Parton verder. Nu zijn ze opnieuw samengekomen met nieuwe ideeën en creatieve inzichten. Verwacht nieuw geschreven kunstwerken, frisse arrangementen van The Be Good Tanyas en individuele solo stukken.

Dit concert maakt onderdeel uit van de Sugar Mountain Presents concertreeks, voor liefhebbers van roots en americana. Voor meer info zie www.sugarmountain.nl. Er is ook een Sugar Mountain Presents nieuwsbrief, Facebook pagina en Spotify lijst.

Paradiso Programme

Programma