Programma
John Danny Scott Lane Photo

John Carroll Kirby

John Carroll Kirby

donderdag 10 maart 2022

donderdag 10 maart 2022

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:00

Dit programma gaat door zoals gepland. Het is niet nodig een coronatoegangsbewijs te tonen. Je hoeft aan de deur dus alleen een ticket en eventueel lidmaatschap te tonen.

John Carroll Kirby groeide op in Californië en nam vanaf jonge leeftijd pianolessen. Hier begon zijn liefde voor jazz. Hij studeerde big band composition aan de University of South California. Hij heeft samengewerkt als pianist, producer en componist met artiesten als Harry Styles, Frank Ocean en Solange. In 2017 bracht hij zijn eerste solo album 'Travel' uit, die hij geschreven en opgenomen heeft in het platteland van Belize. Sinds 2020 heeft John vier albums uitgebracht. My Garden is een album met negen gedetailleerde instrumentale nummers over Los Angeles. Het leverde fans bij onder andere Pitchfork, LA Times en The Fader. Deze werd opgevolgd door het kalmerende piano album 'Conflict', wat een reactie was op de chaos van het jaar. Dit jaar bracht hij een album uit, geïnspireerd door het samenstellen van een septet om te spelen bij het beroemde jazz podium 'The Blue Whale'. Het album gaat over zijn interesse in de natuur en animisme. Tot slot bracht hij zijn eerste soundtrack uit voor Cryptozoo. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • John Carroll Kirby
Op donderdag 10 maart 2022 geeft John Carroll Kirby een concert in Paradiso. Klik hier voor meer informatie en tickets.

John Carroll Kirby - Rainmaker

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma