Programma
20221105 JOC Ella Fitzgerald Heerlen Photo Ben Houdijk lr 1932

Jazz Orchestra of the Concertgebouw + Shai Maestro

Jazz Orchestra of the Concertgebouw + Shai Maestro

vrijdag 29 september 2023

vrijdag 29 september 2023

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Dit concert is onderdeel van Big Sounds Amsterdam.

Shai Maestro, één van de meest getalenteerde jazzpianisten van nu, deelt het podium met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. De ECM pianist heeft zich sinds zijn debuut in 2011 ontwikkeld tot één van de vaandeldragers van zijn generatie. Zijn spel is persoonlijk. Moeiteloos verbindt hij verschillende stijlen, ritmes en harmonieën. Ook als componist, o.a. als voormalig lid van het Avishai Cohen Trio, toont Maestro zijn signatuur. Hij combineert elementen uit verschillende muziektradities, werkt veel met polyritmische patronen en onregelmatige maatsoorten maar zet bovenal plezier centraal. In combinatie met deze ijzersterke bigband uit de top van Europa belooft dit een avond met muzikaal vuurwerk te worden, begeleid door niemand minder dan bigband-titaan Jim McNeely, onder andere bekend van het Vanguard Jazz Orchestra.

Over het Jazz Orchestra of the Concertgebouw
Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw behoort tot de absolute top van big bands in Europa. Naast dat het orkest meer dan eeuw Nederlandse jazz toegankelijk willen maken voor nieuwe generaties, kijkt het graag vooruit en werkt samen met hedendaagse (jazz)musici uit alle windstreken. Het orkest won meerdere Edison Awards, o.a. voor het album Crossroads (2019), en speelde samen met solisten van wereldklasse, waaronder Chick Corea, Christian Scott en Joshua Redman. In 2022 bracht het orkest het album ‘Threnody’ vol composities van Jim McNeely, één van de meest vooruitstrevende componisten binnen de hedendaagse bigband jazz. Volgens de Volkskrant "Een bijzonder mooi bigbandalbum, zoals die helaas nog maar weinig gemaakt worden.".

Big Sounds Amsterdam
Big Sounds geeft ruim baan aan bands en orkesten die letterlijk het hele podium vullen. Dit is de nieuwe bloeitijd voor het grote gebaar in muziek en Big Sounds zit er bovenop, met avontuurlijk grote groepen die de toon zetten voor de toekomst. Zij spelen met lef en gaan de uitdaging aan met nieuwe geluiden en invloeden waarvoor ze iedereen enthousiast willen maken.

Big Sounds is dit jaar verspreid over vijf concertavonden op vijf toplocaties, die voor het eerst zo eensgezind samenwerken: Tolhuistuin, Meervaart, Bimhuis, Conservatorium van Amsterdam en het Concertgebouw. Samen doen we er alles aan om de spelers te laten schitteren en om van Amsterdam de internationale hotspot voor extra grote muziek te maken!

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Shai Maestro

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma