Programma
Jay Roon press

Jay-Roon & the Loose Ends + DJ Bone

Jay-Roon & the Loose Ends + DJ Bone

Thursday 1 March 2018

Thursday 1 March 2018

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 20:30, Voorprogramma: 18:30, Hoofdprogramma: 21:00

Jay-Roon & The Loose Ends is het nieuwe project van Jeroen Mesker, frontman van Maison du Malheur. Na zes intensieve jaren on the road en drie studioalbums op de plank vond hij het een goed moment om de eigenzinnige band voor onbepaalde tijd los te laten en op een frisse manier de wereld in de ogen te kijken. Het debuutalbum ‘Home To Many A Creature’ is hiervan het resultaat.

Eind vorig jaar vertrok Jay-Roon naar “The Big Easy” waar hij een maand lang onderdak vond in de wijk Musicians’ Village in de Upper Ninth Ward. Daar kwam hij in aanraking met de intense muzikale straatcultuur van de stad en zag hij lokale artiesten zoals King James & the Special Men, Walter “Wolfman” Washington & Leyla McCalla aan het werk. Met een hoofd vol inspiratie en een oude tenorgitaar keerde Jay-Roon terug naar Europa om neer te strijken in een verbouwde cementfabriek in de Catalaanse Pyreneeën. In de zes weken die volgde werd de basis gelegd voor het debuutalbum “Home to many a Creature”. Bijgestaan door The Loose Ends en een hele rits opvallende gastmuzikanten levert hij een sfeervolle, swingende, soms zelfs intieme roots plaat af en creëert hij tegelijkertijd een nieuw onderkomen voor zijn eigenzinnige en herkenbare stijl.

Op 23 februari 2018 verschijnt Home To Many A Creature via Munich Records.

Voorprogramma: DJ Bone

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • Jay-Roon & The Loose Ends
Jay Roon Youtube Image 1

King of Mas Pujol

Jay Roon Youtube Image 1

Lumberyard Blues

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma