Programma
James Vincent website

James Vincent McMorrow

James Vincent McMorrow

dinsdag 6 april 2021

dinsdag 6 april 2021

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

(English info below)
Nederlands:
Het concert van James Vincent McMorrow is verplaatst naar woensdag 9 februari 2022. Alle gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Ticketkopers die direct via onze website een ticket hebben gekocht, worden per e-mail geïnformeerd.
English:
The show of James Vincent McMorrow is rescheduled to Wednesday, February 9th, 2022. All bought tickets remain valid for the new date. Ticket buyers who have purchased a ticket directly via our website will receive more information through e-mail.

======

De Ierse zanger en liedjessmid James Vincent McMorrow is terug van weggeweest. Drie jaar na zijn laatste album ‘True Care’ komt McMorrow in 2020 met het nieuwe album ‘Grapefruit Season’, waarvan hij in 2019 al een voorproefje gaf tijdens een intiem concert in Paradiso Noord. 

In het begin van zijn carrière speelt James Vincent McMorrow als drummer bij hardere rockbands, maar in de daaropvolgende jaren vindt hij zijn passie bij het maken van akoestische folkmuziek. Inspiratie haalt hij in die beginperiode van artiesten als Sufjan Stevens en Band of Horses. Zijn debuutalbum ‘Early In The Morning’ (2010) wordt een doorslaand succes en het is een cover van Steve Winwoods' ‘Higher Love’ die hem wereldwijd bekendheid oplevert. Dat McMorrow de tijd neemt voor zijn albums is een feit. In de jaren die volgen ontwikkelt hij zijn geluid verder en is te horen hoe hij zijn nummers uitbreidt met synthesizers en samples.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • James Vincent McMorrow
Hqdefault 200818 150642

Headlights

Hqdefault 200818 150642 1

Cavalier

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma