Programma
Paradiso

Jacco Gardner, Alamo Race Track, Year

Jacco Gardner, Alamo Race Track, Year

maandag 21 december 2015

maandag 21 december 2015

Na vier jaar is Alamo Race Track weer back on track met de plaat ‘Hawks’. Na de releas van het derde en veelgeprezen Unicorn Loves Deer heeft de band een eigen studio gebouwd in een loods aan de rand van Amsterdam om er een jaar te werken aan het vierde album. Hawks is meer dan ooit een bandplaat, een album waar de groep van begin tot eind met zijn allen heeft gewerkt. Aandoenlijke folky liedjes met een flinke lading psychedelische jaren ’60-saus eroverheen. Muziek die perfect bij een zonnige zomerse fietstocht hoort.

Jacco Gardner wordt door velen bekroond als de Nederlandse baroque popprins en menig multi-instrumentalist kan bovendien ook nog wel eens het een en ander van hem leren. Het Nederlands wonderkind dat ook ver buiten de landsgrenzen werd opgepikt met zijn spannende psychedelische sixties pop en indie bracht in mei dit jaar ‘Hypnophobia’ uit. Met zijn nieuwe album wist hij luisteraars te hypnotiseren en pers als een blok voor hem te laten vallen. De 24-jarige Jacco Gardner uit Hoorn heeft alle muziekinstrumenten behalve de drum op zijn album ingespeeld. Geen wonder dat hij in 2012 werd ontdekt door Rhys Webb van The Horrors, en zo aan zijn naamsbekendheid buiten de Nederlandse landsgrenzen werkte.

YEAR is de jongste band die opduikt in de bruisende Amsterdamse indie-scene, met leden van acts als Jacco Gardner, Lola Kite, Eerie Wanda en Silent Runners. De band brengt een herkenbare maar verfrissend mix van nineties shoe-gaze, britpop en sixties sunshine pop. Het YEAR-recept bestaat uit gelijke delen dromerigheid, jeugdige opwinding en oorwurmgevoelige hitpotentie die de luisteraar steviger vastpakt bij elke bocht in elk liedje! De uitgesproken jangly’ gitaren en voortdurend opduikende catchy melodieën doen denken aan bands als The Byrds en Real Estate, met aan de andere kant de ongrijpbare charme van bijvoorbeeld The Velvet Underground en Deerhunter. In de korte periode dat YEAR op de radar staat heeft de band al bewezen een van de meest veelbelovende acts te zijn in het huidige Nederlandse indie landschap.

20.00 Alamo Race Track - Grote Zaal

21.00 Year - Kleine Zaal

21.30 Jacco Gardner - Grote ZaalParadiso Programme

Programma