Programma
Hinako omoroi

Hinako Omori + Jameszoo (DJ-set)

Hinako Omori + Jameszoo (DJ-set)

maandag 4 december 2023

maandag 4 december 2023

In Tolhuistuin - Zonzij

Zaal open: 20:00, Voorprogramma: 18:00, Hoofdprogramma: 20:30

Sinds haar veelgeprezen debuutalbum "a journey..." uit 2022 is Hinako Omori snel uitgegroeid tot een van de meest meeslepende doorbraakmuzikanten van het Verenigd Koninkrijk, die de grenzen tussen klassiek, elektronisch en ambient doet vervagen. Een conceptalbum geïnspireerd door het oude Japanse ritueel van baden in het bos. De weelderige texturen van "a journey...", geworteld in de natuur, werden "opmerkelijk" genoemd door Pitchfork en kregen veel aandacht op BBC 6 Music. Omori's krachtige mix van therapeutische frequenties, drones en haar etherische falset klikte: ze heeft sindsdien het voorprogramma verzorgd van Beth Orton, Anna Meredith en Ichiko Aoba, speelde met een 60-koppig orkest voor BBC Radio 3's Unclassified en zal later dit jaar deel uitmaken van Floating Points' gewaardeerde ensemble in de Hollywood Bowl in Los Angeles om Promises uit te voeren, zijn samenwerkingsalbum met wijlen Pharoah Sanders.

Tijdens deze tournee zal Omori's nieuwe album "stillness, softness..." voor het eerst integraal worden uitgevoerd en het is tevens haar eerste headline show in Europa.

Het album verkent het schijnen van een licht op onze schaduwkanten - de daad van het onder ogen zien van onze angsten, loslaten en het vinden van vrede en stilte in onszelf. Met hemelse elektronische symfonieën, etherische zang en drummachines is "stillness, softness..." Omori's meest toegankelijke album tot nu toe, dat haar ware bereik als componist, artiest en synth-virtuoos laat zien.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonzij

  • Hinako Omori
  • Jameszoo
Hinako Omori cyanotypememories

Hinako Omori - cyanotype memories

Hinako Omori

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Topnummers van Hinako Omori

Topnummers van Jameszoo

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma