Programma
Mooi Kinderboekenfestival website header

Het Mooie Kinderboekenfestival

Het Mooie Kinderboekenfestival

zondag 30 mei 2021

zondag 30 mei 2021

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 11:00, Hoofdprogramma: 11:00

Kinderen t/m 2 jaar gratis
Huisvuilpas Noord: 5,50
Stadspas: 3,-
prijzen incl. servicekosten

Dit programma is afgelast. Wel vindt er op zondag 4 juli 2021een aangepaste editie met tijdslots plaats. Omdat er voor het festival nieuwe tickets met daaraan gekoppelde routes en tijden worden geïntroduceerd, zijn eerder aangeschafte ticket(s) helaas niet meer geldig. Ticketkopers die direct via onze website een ticket hebben gekocht, worden per e-mail geïnformeerd.

Programma
De kleinste bezoekers kunnen hun angsten en hindernissen overwinnen in een reusachtig stekelig wezen uit Waar is de draak?, samen met Prinses Arabella en de Keukenprins groentekettingen kokkerellen of moddervoeten scoren bij het boek Hup Herman!. Oudere kinderen worden net als Ridder Lot en ridder Lans ridder voor een dag en mogen in galop op een rodeopaard. Ook kunnen kinderen ijzerdieren maken, een liefdesbrief per flessenpost versturen en meedoen aan een iDance gamecontest bij Professor S. en de verslaafde koning van Erik Scherder en Fred Diks, om zo hun hersenen fit te houden. Muziek is er tijdens een smartlappenvoorstelling bij Uit elkaar, en natuurlijk trakteert Bob Popcorn op…Popcorn!

Aanwezige auteurs zijn: Mylo Freeman, Rick de Haas, Yvonne Jagtenberg, Martine Letterie, Martijn van der Linden, Sanne te Loo, Annejan Mieras, Linda Dielemans, Maranke Rinck en Simon van der Geest.

De ontdekkingsreis langs vijftien kinderboeken voert bezoekers door alle hoeken, zalen en gangen van de Tolhuistuin, zowel binnen als buiten. Door te laten zien welke grappige, interessante of geheimzinnige werelden boeken kunnen oproepen, laten we zien hoeveel plezier mooie kinderboeken je kunnen brengen.

De selectie van de vijftien festivaltitels is dit jaar gemaakt door een comité bestaande uit recensent Bas Maliepaard en boekhandelaren Merel de Vink en Joan Windzak.


Het Mooie Kinderboekenfestival wordt georganiseerd door Stichting Kleine Lettertjes in coproductie met Paradiso (Amsterdam), De Verkadefabriek (Den Bosch), de Bibliotheek Hoogeveen (Hoogeveen) en mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, de Fiep Westendorp Foundation, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stadsdeel Noord en Gemeente Den Bosch. Het festivalbeeld is ontworpen door illustrator Jan Jutte. 

Line-up

Club

    Route naar Tolhuistuin

    Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

    Paradiso Programme

    Programma