Programma
Paradiso

Garth Risk Hallberg over City on Fire

Garth Risk Hallberg over City on Fire

maandag 18 januari 2016

maandag 18 januari 2016

Let op: de aanvang en openingstijd zijn met een half uur vervroegd. Aanvang is nu 20.00 uur en de zaal gaat om 19.30 open.

Locatie: Paradiso Noord, Tolhuistuin. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in de Tolhuistuin: bij restaurant THT.

Paradiso en The John Adams Institute presenteren een avond met Garth Risk Hallberg, een van de meest veelbelovende schrijvers van dit moment. Hallberg (VS, 1978) debuteerde onlangs met ‘City on Fire’ (Stad in Brand), een episch verhaal over punk, misdaad en identiteit in het New York van de jaren zeventig.

De hype rond ‘City on Fire’ begon twee jaar geleden, toen Hallberg zijn manuscript voor twee miljoen dollar verkocht aan de uitgever – een ongekend bedrag voor een debuutroman. Lezers werden niet teleurgesteld; ‘City on Fire’ geeft een caleidoscopisch tijdsbeeld van New York, met de moord op een 17-jarig meisje op Oudejaarsavond 1976 als het centrale verhaal. Een roman over punk en de superrijken, vuurwerk en rock ’n roll, corruptie en jaloezie, en liefde en familie.
The Washington Post noemde ‘City on Fire’ het duizelingwekkende antwoord op de vraag of het mogelijk is om een boek te maken dat even groots is als het leven zelf. The New York Times vergeleek Hallberg met schrijvers als F. Scott Fitzgerald en J.D. Salinger.

Garth Risk Hallberg gaat deze avond in gesprek met Ernst-Jan Pfauth, uitgever en medeoprichter van De Correspondent.

Programma in samenwerking met het John Adams Institute en Uitgeverij Atlas Contact.

Paradiso Programme

Programma