Paradiso

Fridolijn

Fridolijn

27 okt 2015

27 okt 2015

Paradiso presenteert Fridolijn in Bitterzoet. Adres: Spuistraat 2, Amsterdam.

‘Wanneer alle stromingen ineens een andere richting op blijken te gaan dan jij, kun je stug je eigen doel blijven najagen of je besluit om de thermiekwind te vangen en je te laten meevoeren naar het onbekende ...’. Dat laatste is precies wat Fridolijn heeft gedaan. De songs die ze schreef tijdens deze periode hebben geresulteerd in het album Catching Currents dat 30 Oktober uitkomt bij V2 Records. Een filmisch album dat de grenzen tussen dromerige folk, electronica, jazz, singer/songwriter en broken beats doet vervagen en laat samensmelten in pakkende songs.

In 2011 brengt Fridolijn met haar band Finn Silver het debuut Crossing the Rubicon uit. Het album wordt een succes in Nederland en Japan en optredens op toonaangevende festivals als het North Sea Jazz Festival en Billboard Live Tokyo volgen. iTunes roept Finn Silver dat jaar uit tot Breakthrough Jazz Artist. Naast Finn Silver maakt Fridolijn deel uit van Ladies of the Lowlands, tourt ze internationaal met de Britse jazz band Kairos 4tet en leidt ze de maandelijkse vocalsessions in de North Sea Jazzclub in Amsterdam.

Het is 2013 als Fridolijn weer begint met schrijven. Ze raakt in contact met songwriters Danny Fisher en Dave Austin en schrijft met hen op het idyllische Britse platteland het merendeel van haar liedjes. Met een topband bestaande uit drummer Richard Spaven (Jose James, Flying Lotus), toetsenist Grant Windsor (Gregory Porter, Jose James), Danny Fisher en David Austin op akoestische gitaar en Alex Bonfanti op (synth)bas neemt Fridolijn haar nieuwe nummers op in de Aviary Studio in Londen. In Berlijn worden de vocalen opgenomen en het album met Axel Reinemer afgemixt in zijn Jazzanova Recording Studio. 

Paradiso Programme

Programma