Programma
Fred Wesley 1

Fred Wesley & His New JB's + Jamal Thomas Band

Fred Wesley & His New JB's + Jamal Thomas Band

Tuesday 24 April 2018

Tuesday 24 April 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

Fred Wesley is een van de oervaders van de funk. De trombonist speelde bij o.a James Brown en Parliament-Funkadelic. Tegenwoordig tourt hij met zijn eigen jazz-funkband, The New JB’s. Fred Wesley staat al meer dan vijftig jaar op de planken. Hij begon zijn carrière als tiener bij Ike & Tina Turner en speelde daarna samen met Count Basie, Bootsy Collins, Ray Charles, Maceo Parker, Pee Wee Ellis, Van Morrison en De La Soul. Wesley was van 1968 tot 1975 de muzikale leider en belangrijkste componist van James Brown’s legendarische begeleidingsband The JB’s. In die tijd stond hij bekend als ‘the world's most famous sideman’. Zijn latere werk voor Parliament-Funkadelic van George Clinton is minstens even legendarisch. Fred speelde er niet alleen trombone, maar arrangeerde ook talloze songs. Daarnaast is hij ook te horen op honderden albums, singles en compilaties en is hij een van de meest gesampelde muzikanten ooit.

The New JB’s
Bruce Cox - Drums
Dwayne Dolphin - Bass
Reggie Ward - Gitaar
Gary Winters - Trompet
Phillip Whack - Saxofoon
Peter Madsen - Keyboards


Voorprogramma: Jamal Thomas Band
„Funk Don't Move“: zo heet het derde album van de uitzonderlijke Funk-drummer Jamal Thomas en zijn Jamal Thomas Band. Thomas groovde 18 jaar achter de drums bij Maceo Parker, won 3 Gouden Platen met de SOS Band en wordt als éen van de beste 500 drummers ter wereld genoemd op Drummerworld.com. Het album verschijnt op 13 april 2018 uitgebracht. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Fred Wesley & His New JB's
  • Jamal Thomas Band
Fred Wesley Youtube Image 1

Damn right I'm somebody

Fred Wesley Youtube Image 2

Pass the peas

Jamal Thomas Band Youtube Image 1

Groove Live

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma