Fish 2020

Fish

Fish

Sunday 3 October 2021

Sunday 3 October 2021

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

(English info below)
Nederlands: Het concert van Fish is afgelast vanwege het annuleren van zijn Europese tour i.v.m. de uitbraak van het coronavirus. Alle kaartkopers ontvangen op 25 maart 2021 een e-mail met meer informatie. Een statement van de artiest is hieronder te lezen.

English: The concert of Fish has been canceled due to the cancellation of his European tour due to the outbreak of the coronavirus. All ticket buyers will receive an email with more information on March 25th, 2021.

Statement:
“On account of the ongoing pandemic and the complete uncertainty as of when we are allowed back to do regular concerts, FISH has decided, with a very heavy heart, to cancel all of his European concerts scheduled for autumn 2021. The logistics of a tour to encompass over 40 shows in 8 countries cannot be addressed right now, and cannot be guaranteed at shorter notice. No need to explain that this has not been an easy decision for FISH, but currently it is unavoidable. With the current state the world is in no new dates can be scheduled.”

---

Fish, dat is het alias van Derek William Dick die voor het eerst bekendheid vergaarde in 1981 als zanger van Marillion. Met die band scoorde hij vele hits die nu nog steeds belletjes doen rinkelen zoals 'Kayleigh', 'Incommunicado' en 'Lavender'. Meer dan dertig jaar geleden verliet de Brit de progressieve rockband om aan zijn solocarrière te gaan werken. 

Ook daarmee weet Fish de Top 2000 te halen, het nummer 'A Gentleman's Excuse Me' uit 1990 staat er al jaren in. Ook andere liedjes als 'Cliche' en 'Vigil', net als eerstgenoemde afkomstig van solodebuutalbum 'Vigil In A Wilderness Of Mirrors' weten de gevoelige snaar te raken. Het meest recente album 'A Feast Of Consequences' dateert alweer uit 2013, maar in 2020 verschijnt dan eindelijk 'Weltschmerz'. Dit zal het laatste hoofdstuk zijn in de carrière van de zanger. Op het podium laat Fish het beste uit zijn lange carrière horen met optredens die aanvoelen als een huiskamerconcert, en vanavond hoor je zowel werk van zijn debuut als het nieuwe materiaal. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Fish
Hqdefault 191108 174014

Blind to the Beautiful

Hqdefault 191108 174106

Man With A Stick

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma