Programma
FEM 1600

FEM Talks / Spreekwedstrijd voor vrouwen

FEM Talks / Spreekwedstrijd voor vrouwen

Sunday 25 June 2017

Sunday 25 June 2017

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 10:30, Hoofdprogramma: 11:00

  • Programma met zitplaatsen

500 jaar Reformatie is een feest waard. Zeker voor de emancipatie van vrouwen. Met als thema: ‘Wat bezielt je’. 

Vrouwen hebben immers een verhaal te vertellen over wat hen bezielt. Denk bijvoorbeeld aan Malala Yousafzai (Nobelprijswinnaar), Mpho Tutu (predikante en dochter van bisschop Tutu), Hildegard von Bingen (mysticus), Etty Hillesum (Auschwitz’ slachtoffer), Anne Zernike (eerste vrouwelijke predikante) en nog vele anderen.

Ze inspireren andere vrouwen met hun verhaal. Toen en Nu. Toch komen vrouwen in de media en politiek nog steeds te weinig aan het woord. Daarom organiseren wij voor de tweede keer deze spreekwedstrijd om vrouwen meer stem te geven. We hebben vrouwen uitgenodigd om hun verhaal  te houden over wat hen bezielt.  De jury kiest uit de inzendingen een viertal finalisten.

Deze vrouwen treden op in Paradiso. Naast de jury kan het publiek een keuze maken voor de beste FEM Talk. De jury bestaat  onder andere uit de winnares uit 2014, Lisette Thooft, en Janneke Stegeman, theologe van het jaar. Zangeres Shirma Rouse, bekend van The Voice en de DWDD, zingt enkele liederen. De winnares wint "een Hemelse Reis" naar Rome.

Het programma wordt georganiseerd door de Vereniging Vrijzinnigen Nederland. Deelnemers kunnen contact opnemen met [email protected].

Line-up

Grote Zaal

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma