Ezra web

Ezra Collective

Ezra Collective

Wednesday 15 February 2023

Wednesday 15 February 2023

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Ezra Collective kwam in 2012 samen als tieners bij de jeugdband van Tomorrow's Warriors, een initiatief voor muziekonderwijs in het South Bank Centre in Londen. De groep, bestaande uit Femi (die ook drumt voor Gorillaz) als drummer en bandleider, Joe Armon-Jones op toetsen, James Mollison op saxofoon, Ife Ogunjobi op trompet, en Femi's jongere broer TJ op basgitaar, worden gezien als pioniers van hun stad in een nieuwe muzikale fase, waar zwarte genres als jazz, grime, afrobeat en meer, vloeiend op elkaar worden aangesloten.

In november 2022 wordt er een tweede album verwacht. 'Where I'm Meant To Be' is een viering van het leven, een bevestigende verhoging van het hybride geluid en het verfijnde collectieve karakter van Ezra Collective.  De nummers combineren koel vertrouwen met heldere energie.  Het album, waarop ook Sampa The Great, Kojey Radical, Emile Sande en Nao te horen zijn, zit vol call-and-response gesprekken tussen hun ensembles, een natuurlijk product van jaren samen improviseren op het podium, en zal in gelijke mate zweterige dansvloeren oplichten en zomerse diners soundtracken. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Ezra Collective
Ezra Collective

Ezra Collective

Victory Dance

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma