Programma
Dollhousevisual landscape 8aug

Dollhouse

Dollhouse

dinsdag 8 augustus 2023

dinsdag 8 augustus 2023

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

Op de dinsdagavond van 8 augustus wordt de bovenzaal van Paradiso getransformeerd tot een van de kamers in het bizarre DOLLHOUSE. Aan de hand van een script creëren de makers samen met het publiek een interactieve theatervoorstelling waarin alle rollen zijn omgedraaid.

Collectieve ervaring
Het verhaal volgt twee studenten die uitvogelen wat het betekent om student te zijn en jezelf ergens in de maatschappij te plaatsen. Het stuk vestigt de aandacht op zaken die we in het dagelijks leven zonder twijfel voor waar aannemen en bevraagt onze persoonlijke relatie tot onbekende teksten. Het publiek kruipt in de huid van de twee huisgenoten. Door het script samen hardop voor te lezen en uit te voeren ontstaat er een unieke voorstelling die iedereen achterlaat met een individuele en collectieve ervaring. De voorstelling wordt ondersteund door spectaculaire acts van de artiesten Teis Semey, Bjørk Semey en Hiro Murata.

Stel je begrip op de proef en ervaar een avond vol experiment en vernieuwing. Doe mee aan DOLLHOUSE en ontdek welke rol jij speelt!

8 augustus, 20:00 uur in de bovenzaal van Paradiso

Over de makers
Rosa Hanssen (22) en Lara van der Poel (21), derdejaars studenten aan de Design Academy in Eindhoven, staan met hun allereerste theatershow in Paradiso. Voortbouwend op de ervaringen die ze de afgelopen twee jaar hebben opgedaan, omarmt hun show DOLLHOUSE een vernieuwende manier van theatervoering waarbij het publiek betrokken wordt bij de uitvoering. Zo hopen zij de drempel van het acteerspel te verlagen, en dit keer ligt die drempel aan de voordeur van Paradiso.

Line-up

Bovenzaal

    DIP (Dinsdag in Paradiso)

    DIP is een vrije ruimte waar makers de ruimte krijgen om elke dinsdagavond nieuwe ideeën uit te proberen en te experimenteren. Een plek voor talentvolle organisaties, collectieven, kunstenaars, performers, makers, vrije vogels en uitvinders om een eigen invulling te geven aan de dinsdagavond van Paradiso.

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma