Programma
De Staat Blue

De Staat (Blue) + Pitou

De Staat (Blue) + Pitou

Wednesday 31 January 2024

Wednesday 31 January 2024

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 18:30, Hoofdprogramma: 20:30

De Staat geeft drie concerten op drie aaneengesloten dagen in Paradiso. Er zijn naast reguliere tickets ook passe-partout tickets verkrijgbaar die toegang geven tot alle drie de concerten in Paradiso. Klik hier om een passe-partout te bestellen.

Tickets zijn vanaf twee dagen voorafgaand aan het programma te downloaden via je Paradiso-account of de e-mailbevestiging.

De Nijmeegse alternatieve rockband De Staat geeft in het kader van hun project Red / Yellow / Blue drie concerten in de Grote Zaal van Paradiso op maandag 29, dinsdag 30 en woensdag 31 januari 2024.

De vijfkoppige band De Staat onder leiding van frontman Torre Florim staat sinds de release van hun debuutalbum 'Wait For Evolution' uit 2009 bekend om hun alternatieve, dansbare rock met invloeden van genres als pop, blues, soul, funk en elektronische muziek. De Staat is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de meest populaire bands van Nederland, deelde het podium met The Rolling Stones en Muse en prijkte bovenaan het affiche als headliner van Lowlands 2019.

Red / Yellow / Blue is geen traditioneel studioalbum, maar muziek uitgebracht in drie categorieën. Op de vraag of het een album is, losse EP's zijn, of afspeellijsten, geeft De Staat nog steeds geen antwoord. Ze laten de fans zelf beslissen.

Torre Florim over de release: "We zijn ontzettend blij om het definitieve en volledige 'Red, Yellow and Blue' project uit te brengen. Met 5 nummers voor elke kleur, waarbij elke kleur een uiterste van wie we zijn vertegenwoordigt. Het proces was verfrissend en het voelt alsof het nieuwe creatieve wegen heeft geopend. Ik hoop dat onze luisteraars dat kunnen voelen terwijl ze zich verdiepen in de diversiteit van 'Red / Yellow / Blue'."

In januari 2024 viert De Staat het project met drie concerten op drie aangesloten dagen in Paradiso. Ieder concert staat in het teken van één van de drie releases. De sets zullen bestaan uit zowel nieuwe songs als ouder repertoire en verschillen alle drie qua inhoud, sfeer en setlist.

Support act: Pitou

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • De Staat
  • Pitou

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma