Programma
Paradiso

De Schrijver als Lezer: Herman Koch

De Schrijver als Lezer: Herman Koch

Monday 19 December 2016

Monday 19 December 2016

Locatie: Paradiso Noord. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in Paradiso Noord: bij restaurant THT.

Interview door Wilfried de Jong en met muziek van Janne Schra.

Iedere lezer weet wat een boek met je kan doen. Op maandagavond 19 december vertelt schrijver Herman Koch over de boeken die hem tot een beter, slimmer, gelukkiger of ander mens hebben gemaakt. De door hem gekozen boekfragmenten worden voorgelezen door acteurs. Oftewel: denk Zomergasten maar dan anders, want midden in de winter, korter, en met boek- in plaats van filmfragmenten.

Dat wat gretige lezers al vermoeden wordt ook door literatuurstudies onderbouwd; van boeken lezen word je beter. Literatuur vermaakt niet alleen, het verruimt ook je blik, het maakt je empathischer, taliger en het is goed is voor je algehele welzijn. Lezen is op heel veel manieren gezond, en je hoeft er niet eens voor uit je stoel te komen.

Over Herman Koch
Herman Koch (1953) is bekend als televisiemaker en schrijver. Hij debuteerde in 1989 met Red ons, Maria Montanelli. In 2009 kwam Het diner uit, de roman waarmee Herman Koch wereldberoemd werd. De rechten van Het diner werden aan maar liefst 40 landen verkocht en de roman stond maandenlang op de Nederlandse bestsellerlijst(en) en wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times. Wereldwijd werden er meer dan 2,5 miljoen exemplaren van verkocht. Begin 2017 zal de Amerikaanse verfilming van Het diner, met Richard Gere in de hoofdrol, in première gaan. Zomerhuis met zwembad, dat eveneens een groot succes was, verscheen in 2011. De roman werd in 18 talen gepubliceerd en er werden in Nederland meer dan 350.000 exemplaren van verkocht. In november dit jaar verscheen De Greppel.

Deze avond vormt de afsluiting van 2016 Jaar van het Boek en wordt georganiseerd door Paradiso in samenwerking met de Leescoalitie. In heel 2016 is het boek gevierd met bestaande en nieuwe activiteiten, verrassende wedstrijden en feestelijke evenementen.

Jaar van het boek: http://www.2016jaarvanhetboek.nl">www.2016jaarvanhetboek.nl.

Programma met zitplaatsen.

Het verplaatste programma van 16 december. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.

Paradiso Programme

Programma