Programma
Naamloos 1 170530 093150

De Kijkclub XL over het decolleté. Met Hans Aarsman e.a.

De Kijkclub XL over het decolleté. Met Hans Aarsman e.a.

donderdag 15 juni 2017

donderdag 15 juni 2017

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 20:30

  • Programma met zitplaatsen

Programma met zitplaatsen.

Stel dat er een top 100 van de westerse beschaving bestond, dan zou het decolleté daar niet in voorkomen. Kunstwerken als de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci en het urinoir van Marcel Duchamp wel, met wat mazzel misschien een begeerlijke machine als de Maserati 3500 GT, maar het decolleté… Je kunt het decolleté niet in een museum zetten, dat zal het zijn. Je kunt het decolleté wel meten. Toch komt het ook niet voor in het Guinness Book of Records. Terwijl de grote sociale, filosofische en psychologische thema’s van onze beschaving allemaal hun weerslag vinden in het decolleté; verlangen en beheersing, illusie en werkelijkheid, blootgeven en verbergen, verbod en ontkenning. En dan is het decolleté nog democratisch ook. Hoe ze ook geschapen is, Paris Hilton, Sofia Loren, Dolly Parton, iedere vrouw kan ervoor kiezen de aanzet van haar boezem te tonen. De verbeelding doet de rest. Aanleiding genoeg om het decolleté een avond in het zonnetje te zetten.

Uw gidsen in de Rue d’Amour zijn foto detective Hans Aarsman, bioloog Tijs Goldschmidt en conservator kostuum & mode Judith van Amelsvoort (Amsterdam Museum) en schrijver/dichter Carel Helder.

De Kijkclub is een tweemaandelijkse avond in het Torpedotheater over ontdekkingen doen door kijken. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma