Mitchell David c Paul Stuart

David Mitchell on Utopia Avenue

David Mitchell on Utopia Avenue

Saturday 7 May 2022

Saturday 7 May 2022

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:00

  • Programma met zitplaatsen

Dit programma is in het Engels / This program is in English

David Mitchell wordt beschouwd als een van de grootste Britse schrijvers van dit moment. Met het fantastische Cloud Atlas dat door de tijd heen en weer springt, kreeg hij grote naamsbekendheid. Het boek werd genomineerd voor de Man Booker Prize en verfilmd met Tom Hanks en Halle Berry in de hoofdrollen. Daarnaast schreef hij ook de romans Number9Dream en The Thousands Autumns of Jacob de Zoete.

Moderator: Theo Hakkert
Theo Hakkert schreef samen met David Mitchell een zogenaamd teruggevonden interview met Jasper de Zoet, het hoofdpersonage van Utopia Avenue. Daarnaast is hij literair journalist en -criticus. Hakkert is ook jurylid van de Libris Literatuur Prijs 2022. 

Utopia Avenue
In de meest recente roman van David Mitchell over de opkomst en ondergang van de Britse rockband Utopia Avenue in de jaren ’60 doet de band ook Nederland aan. Utopia Avenue leidt langs roemruchte plekken, van Soho tot Californië maar ook Paradiso en het legendarische Nederlandse muziekprogramma Fenklup. Ook maken bekende personen hun opwachting (o.a. een jonge David Bowie) en zijn er allerlei verwijzingen terug te vinden naar personages uit Mitchells eerdere romans.

Op 2 mei verschijnt de pocket-editie van Utopia Avenue in het Nederlands via Meulenhoff. Deze wordt ook verkocht tijdens deze avond en David Mitchell gaat boeken signeren. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • David Mitchell
Mitchell

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma