Programma
Paradiso

Danse Danse – Pat Thomas & Kwashibu Area Band - ADE

Danse Danse – Pat Thomas & Kwashibu Area Band - ADE

zondag 18 oktober 2015

zondag 18 oktober 2015

Een tropische special met een van Afrika's all-time-greats Pat Thomas (Strut, Ghana). Verwacht een nacht lang azonto, coupé decalé, kukure, cumbia, shangaan electro & tribe music.

Live: Pat Thomas & Kwashibu Area Band

Dj's
Philoe Louzoulo
Kumasi Kid
Rafiki Afro
Felix Tapes
Edgar Ramiro

Met een paar edities op zak, is Dansé Dansé er in geslaagd een naam voor zichzelf te creëren in het bruisende Amsterdamse nachtleven. De focus van deze avond ligt op het importeren van dans muziek die een sterke band met Afrika deelt, zowel oud als nieuw, De traditionele Afrikaanse dans ritmes worden gecombineerd met moderne ontwikkelingen op het continent zoals uitgelegd door Dansé Dansé-geselecteerde Dj’s.

De muziek die we wij ‘Afrikaans’ noemen wordt vaak toegeschreven aan het bekende genre, door Fela Kuti 'Afrobeat' is genoemd. Minder bekend is echter dat al deze muziek niet zou bestaan als het niet was voor de muziek die 'Highlife' heet. Highlife nam vorm aan in het hart van het Ashanti Koninkrijk van Ghana. De traditionele Kumasi Kwa muziek werd vermengd met westerse stijlen tot een unieke stijl, die een deel van de wereld muziek scene veroverde en de jaren ‘70. Wat Pat Thomas deed, was een breder publiek aanspreken met zijn ‘gouden stem’ samen met onder andere Ebo Taylor en K. Frimpong. Zijn nieuwe langverwachte naar zichzelf vernoemde album is de eerste highlife muziek in jaren uitgebracht en streeft ernaar dit oorspronkelijke genre opnieuw uit te vinden.

Locatie: Paradiso Noord, Tolhuistuin. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kunt u alleen pinnen.

Supported by Ticket to Tropics


* Er is ook een Combiticket to the Tropics geldig voor: 3/10 Felabration, 6/10 Samba Touré, 18/10 Danse Danse - ADE, 21/10 Throes + The Shine, 20/11 Orchestre Poly-Rythmo & 24/11 Songhoy Blues. Combitickets to the Tropics à 40,- incl. daglidmaatschap zijn beperkt beschikbaar vanaf zaterdag 18 juli. Om een Combiticket to the Tropics te bestellen klik hier


 

Paradiso Programme

Programma