Paradiso

Danny Vera

Danny Vera

14 feb 2015

14 feb 2015

Locatie: Paradiso Noord, Tolhuistuin. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord.

Beïnvloed door de sound uit de 50’s en 60’s kocht Danny Vera in New Orleans zijn eerste gitaar, een Gretsch Tennessean ‘67. Hij koos voor deze oer-Amerikaanse gitaar om het geluid van zijn helden zo dicht mogelijk te benaderen. Om diezelfde reden trok hij in 2009 de grote plas over om daar met lokale muzikale grootheden zijn vierde album ‘Pink Flamingo’ op te nemen. Het resultaat was een volwassen, niet Nederlands klinkende productie die laat horen dat Danny Vera een artiest is die niet alleen goede catchy nummers kan schrijven, maar ook weet hoe hij deze muzikaal moet presenteren.

Hoe het maken van ‘Pink Flamingo’ in zijn werk ging, is te zien op de bijgeleverde DVD bij het album waarin Danny wordt gevolgd tijdens het opnameproces. In de film is ook een rol weggelegd voor voetbaljournalist en muziekliefhebber Johan Derksen. Deze bewonderaar heeft er voor gezorgd dat de zanger iedere maandag en vrijdag gedurende het voetbalseizoen te zien en horen is in diens televisie programma Voetbal International op RTL7. Na veler verzoeken is in 2012 de DVD “Studio 6 Sessions Live” uitgebracht met de vele covers en eigen werk welke Danny Vera in het programma heeft gespeeld.

 In 2013 heeft Danny een platendeal getekend met Excelsior Recordings waarvoor inmiddels zijn goed ontvangen vijfde studio album ‘Distant Rumble’ is uitgebracht en onlangs zijn meeste recente EP “The New Black & White”. Na een uitgebreide clubtour in 2013/2014 en een zeer drukke zomer met dagelijkse live uitzendingen op RTL start Danny in oktober 2014 met zijn nieuwe theatertour “The New Black & White”.

Je kunt ook eten in de Tolhuistuin. Bij THT.

Paradiso Programme

Programma