Programma
Banner Cm T 2019 website

Creatief met taal: Marjoleine de Vos over de taal van poëzie

Creatief met taal: Marjoleine de Vos over de taal van poëzie

Sunday 15 December 2019

Sunday 15 December 2019

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 10:30, Hoofdprogramma: 11:00

Vrienden van Verstegen & Stigter: €10,50
Studenten: €5,50
Prijzen inclusief servicekosten
 • Programma met zitplaatsen

De derde lezing in de serie Creatief met taal wordt gehouden door Marjoleine de Vos. Zij zal spreken over de taal van poëzie - waarom staat er wat er staat? Haar lezing is getiteld 'Daar slaat hij al een bijzin in'.

Dichters zetten zoals bekend de taal naar hun hand. Ze breken hun regels af, maken hun zinnen niet af, veroorloven zich ongrammaticale constructies, verknoopte taal, zelfgemaakte woorden. Waarom doen ze niet normaal? Daar valt wel wat over te zeggen. En ook over hoe poëzie, deze andere taal, te begrijpen.

Marjoleine de Vos
Marjoleine de Vos is Neerlandica, dichter en redacteur kunst van NRC. Zij schrijft over kunst, literatuur en koken en heeft een tweewekelijkse column op de opiniepagina.

Creatief met taal 
Taal kan verbinden, taal kan scheiden. Taal kan leiden tot beter begrip of juist verwarring veroorzaken. Door middel van taal proberen wij ons met elkaar te verstaan. En dan is er de taal van de literatuur! Een schrijver – of het nu gaat om proza of om poëzie – schept een eigen werkelijkheid in taal, zoals een schilder dat doet met verf en een componist met klank. In deze serie lezingen draait het om taal en creativiteit.


Zondag 13 oktober 2019: Hans Bennis - 'Korterlands'
Zondag 10 november 2019: Roel Willems - 'De verhalende mens'


De taallezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso.


Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  Wetenschap nieuwsbrief

  Wil je op de hoogte blijven van alle wetenschappelijke programma's in Paradiso? Meld je dan aan voor de wetenschap nieuwsbrief. 

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma