Programma
Conjunto Papa Upa live 2 by Jordi Wallenburg web

Conjunto Papa Upa - Album Release Party

Conjunto Papa Upa - Album Release Party

Friday 12 June 2020

Friday 12 June 2020

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:00

(English info below)
Nederlands:
De album release party van Conjunto Papa Upa kon vanwege de coronamaatregelen niet plaatsvinden. Om die reden is het programma afgelast. Ticketkopers die direct via onze website een ticket hebben gekocht, worden per e-mail geïnformeerd. Algemene informatie over afgelaste programma’s is te vinden op www.paradi.so/Ticketinfo.
English:
Due to COVID-19 related restrictions, the Conjunto Papa Upa album release party had to be postponed until further notice. Therefore, this concert is cancelled. Ticket buyers who have purchased a ticket directly via our website will receive more information through e-mail. General info on cancelled events is available on www.paradi.so/Ticketinfo.

-------------

Het Amsterdamse Conjunto Papa Upa creëert een geheel eigen geluid: gruizig, stuwende, psychedelische dance die doorspekt is van salsa, afro-latin en Caribische ritmes.

Het lo-fi gitaargeluid, de psychedelische orgeltjes, de vervormde vocalen en de manier van uitversterken doen qua gevoel sterk denken aan de experimentele jaren zeventig. Het resultaat lijkt een soort rauwe latin surf-garage die niet alleen refereert aan cumbia en salsa, maar ook aan Angolese en andere Afrikaanse muziek.

Frontman Alex Figueira maakt ook deel uit van de band Fumaça Preta en is de man achter ondermeer het label Music With Soul en het merk Vintage Voudou. De in Venezuela geboren Figueira is geen vreemde als het aankomt op tropical music uit de jaren zeventig. Met Conjunto Papa Upa graaft hij diep naar de muzikale wortels van zijn moederland en de geluiden uit zijn jeugd in Caracas, de alomtegenwoordigheid van muziek in een grote stad in Latijns Amerika die bestond uit een mix van muziek die uit autoradio’s schalde, straatfeestjes, en de drukte in supermarkten en bussen. Conjunto Papa Upa voert al deze invloeden op geheel unieke en onvoorspelbare wijze naar nieuwe gronden. Het gruizige geluid, samen met Afrikaanse en Caribische ritmes, psychedelica, surf, samba, old school salsa, funk en sarcastische teksten over de huidige socio-politieke situatie in Venezuela, resulteert in een onweerstaanbare en dansbare mix.

Het nieuwe album 'El Secreto Del Metalero' is begin maart uitgekomen op het New Yorkse label 'Names You Can Trust' (NYCT).

Bezetting:

Alex Figueira – timbales en percussie
Miguel Petrucelli – gitaar
Nathan Klumperbeek – bas
Jarno Pieter Abraham – orgel
Gerardo Rosales – conga’s

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  Conjunto Papa Upa - El Jalabolismo

  Conjunto Papa Upa - El Jalabolismo

  Conjunto Papa Upa - El Jalabolismo

  Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

  El Secreto Del Metalero - Conjunto Papa Upa

  Ticket to the Tropics-pas 2020

  Dit programma is toegankelijk met de Ticket to the Tropics-pas 2020. Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Als je de pas hebt gekocht, krijg je deze binnen 10 werkdagen thuisgestuurd per post. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN Ticket to the Tropics-pas 2020. Voor sommige programma's is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar.

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma