Programma
Paradiso

Charlotte Gainsbourg -Stage Whisper- with Connan Mockasin. (Indiestad)

Charlotte Gainsbourg -Stage Whisper- with Connan Mockasin. (Indiestad)

zondag 20 mei 2012

zondag 20 mei 2012

Dit programma maakt deel uit van Indiestad.

‘De dochter van de legendarische Serge Gainsbourg’. Jazeker, maar de inmiddels 40-jarige Charlotte Gainsbourg staat allang op eigen artistieke benen en zeker niet in de schaduw van haar beroemde vader. Op zondag 20 mei treedt ze op in de Grote Zaal van Paradiso, met begeleiding van de Nieuw-Zeelandse muzikant Connan Mockasin en zijn band. Dit optreden maakt onderdeel uit van Indiestad.

Al sinds de jaren tachtig is ze verdienstelijk actief als filmactrice, in zowel Frans- als Engelstalige films. De afgelopen tijd speelde ze onder meer pittige, bekroonde rollen in verontrustende Lars von Trier-films (Antichrist, Melancholia). Ter afwisseling van het acteerwerk houdt Gainsbourg er sinds zes jaar ook een succesvolle, eigenzinnige muziekcarrière op na. Haar achternaam opende enkele deuren in 2006: met hulp van Air maakte ze haar debuut ‘5:55’, vol zwoel gezongen, elektronische droompop. Voor opvolger ‘IRM’ uit 2009 kreeg ze assistentie van niemand minder dan Beck, die haar fluisterende zang perfect wist te omlijsten met afwisselend poppy en dromerige liedjes, soms met een rauwer bluesaccent.

Haar jongste album is de dubbelaar ‘Stage Whisper’, met hierop een registratie van een optreden maar ook nieuwe nummers gemaakt met Beck, Connor O' Brien (Villagers), Charly Fink (Noah and the Whale) en psychedelica-muzikant Connan Mockasin. Met laatstgenoemde klikte het na een gezamenlijk televisie-optreden muzikaal wel zo goed, dat Gainsbourg nu met deze Nieuw-Zeelander en zijn groep op tournee gaat.

Paradiso Programme

Programma