25079 RME Buddy 006 09

Buddy

Buddy

woensdag 26 oktober 2022

woensdag 26 oktober 2022

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:00

Tegen de tijd dat Buddy net oud genoeg was om auto te rijden, zat zijn hiphopcarrière al op de linkerbaan. De rapper uit Compton werd ontdekt door muziekcurator Scott Vener, waarna hij getekend werd door Pharrell Williams en samenwerkingen aanging met onder meer Chance the Rapper en Kendrick Lamar. Tot 2016 bleef het echter voornamelijk bij het ondersteunen van andere artiesten.

Met zijn debuutalbum 'Harlan and Alondra' wist hij zijn eigen stem te vinden en maakte Buddy naam voor zichzelf. In samenwerking met Kent Jamez volgde in 2020 'Janktape Vol. 1' en dat smaakte naar meer. Dit jaar kwam Buddy eindelijk met opvolger 'SuperGhetto': een ode aan de straten van Compton die hem vormden. Zijn woordspelingen tackelen gevoelige onderwerpen op een luchtige manier en worden ondersteund door een smeltkroes van hiphopritmes, jazz en r&b.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • Buddy
Hqdefault 220425 151216

Buddy

Wait Too Long (Official Video) ft. Blxst

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma