Paradiso

BRUCE

BRUCE

28 Sep 2015

28 Sep 2015

Avondvullend eerbetoon aan Bruce Springsteen. 66 wordt hij inmiddels, maar 40 jaar na zijn doorbraakalbum ‘Born to Run’ lijkt Bruce Springsteen gretiger en relevanter dan hij ooit is geweest. Springsteen is uitgegroeid tot de vader van de Amerikaanse popmuziek. De man die de muziekgeschiedenis in zich verenigt.

Om Springsteen te eren: BRUCE! Een paar dagen na zijn 66-ste verjaardag een avondvullend eerbetoon aan Springsteen, zijn belang voor de muziek en de betekenis van zijn teksten. Talloze prominente Nederlandse artiesten spelen hun (her)interpretatie van Springsteenwerk: zowel de hits als de meer obscure nummers. Van zijn soloalbums, zijn E Street Band-klassiekers als zijn uitstapjes met de Seeger Sessions-band. Nederlandse schrijvers eren Springsteen in woord.

De avond is ook de officiële presentatie van het boek Bruce En Ik, een door Leon Verdonschot samengestelde ode aan Springsteen waarin 25 schrijvers vertellen over hun persoonlijke band met zijn muziek.

 Zoals het hoort bij Springsteen: een rijke, volle en lange avond.

Reeds bevestigd: Hadewych Minis, Edo Donkers, Marco Roelofs, Erwin Nijhoff, Alex Roeka, Bjorn van der Doelen, Thomas Verbogt, Jan Donkers, Cécile Koekkoek , Jan Eilander en Frans Pollux.

Paradiso Programme

Programma