Programma
Paradiso

Brood & Spelen - live: Mountaineer, To Twelve

Brood & Spelen - live: Mountaineer, To Twelve

zondag 17 januari 2016

zondag 17 januari 2016

Locatie: Paradiso Noord (IJzaal), Tolhuistuin. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in de Tolhuistuin: bij restaurant THT.

Paradiso organiseert in samenwerking met de Herman Brood Academie: brood & spelen. Iedere zondagmiddag kun je in de prachtige IJzaal (Paradiso Noord) gratis kijken naar jonge, talentvolle artiesten. Geniet met een drankje van intieme optredens met het mooie uitzicht over ’t IJ als achtergrond.

Mountaineer is Marcel Hulst, een singer-songwriter uit Amsterdam die balanceert tussen indie, folk en Americana. Na het uitbrengen van zijn debuutalbum met de band Maggie Brown in 2014, begint Marcel samen met producer Auke van der Wielen met het opnemen van akoestische nummers onder de naam Mountaineer. Het resulteert in een breed gearrangeerde nummers en uiteindelijk het album '1974'. Analoge synthesizers en subtiele drums geven een extra dimensie aan de gelaagde gitaarpartijen. De nummers worden gezongen met fluisterende stem die de intieme sfeer compleet maken.

To Twelve maakt dromerige, warme muziek die doet denken aan Fleetwood Mac, Lady Antebellum en Crosby, Stills, Nash & Young. De nummers zitten vol meerstemmige zang, energie en diepgaande teksten. Het afgelopen jaar speelde het duo meer dan honderd concerten in onder andere Frankrijk, Ierland, België en Nederland en stonden ze in de finale van Noorderslag's Art Rocks Contest.  

Paradiso Programme

Programma