Programma
Paradiso

Black - Filmpremière

Black - Filmpremière

donderdag 14 januari 2016

donderdag 14 januari 2016

Programma met zitplaatsen


Paradiso en Cinéart presenteren de filmpremière van BLACK, in aanwezigheid van de regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah en de hoofdcast Martha Canga Antonio en Aboubakr Bensaïhi. Ook met optredens van de Belgische rapper Bringhim, die twee nummers bijdroeg aan de soundtrack en bovendien een rol speelt in de film, en Soul'Art, de band van Martha Canga Antonio.

BLACK is een modern Romeo & Julia-verhaal dat zich afspeelt in de Brusselse wijken Matongé en Molenbeek. De vijftienjarige Mavela (Martha Canga Antonio) is lid van de beruchte jeugdbende Black Bronx. Ze wordt halsoverkop verliefd op de charismatische Marwan (Aboubakr Bensaïhi), een jongen van de rivaliserende 1080-ers. De twee jongeren worden beiden gedwongen te kiezen tussen trouw aan hun bende of de liefde voor elkaar. Een onmogelijke keuze…of niet?

Om de ruigheid en rauwheid van de film te versterken, werd ervoor gekozen om te werken met acteurs en actrices die via streetcasting rechtstreeks van de straat, via scholen en social media werden geplukt.

BLACK is een succes in België en trok in de eerste drie weken al meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoop. Na het winnen van de Discovery Award in Toronto, wist de film tijdens het Film Fest Gent de Publieksprijs weg te kapen en won de hoofdrolspeelster Martha Canga Antonio de Prijs voor Beste Actrice op het Black Nights Film Festival in Tallinn. Onlangs werd bekend dat zij Shooting Star is op het Berlijn Filmfestival 2016, waar ze als één van de 10 meest beloftevolle jonge Europese acteurs zal ze worden voorgesteld. Het initiatief is een springplank voor jong acteertalent uit Europa en lanceerde eerder de carrière van acteurs als Daniel Craig, Carey Muligan, Alicia Vikander, Daniël Brühl en Matthias Schoenaerts.

De film kent een rijke soundtrack waarop  artiesten te horen zijn als La Smala, Gangthelabel, Jones Cruipy, en Negatif Clan. De titelsong van de film ‘Back to Black’, een cover van het nummer van Amy Winehouse, is gezongen door Oscar And The Wolf feat. Tsar B.

Paradiso Programme

Programma