Poster Benefiet MEXICO 25 OK A2 422x596mm

Benefiet-concert voor México - Proyecto México

Benefiet-concert voor México - Proyecto México

Wednesday 25 October 2017

Wednesday 25 October 2017

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

In een maand tijd is Mexico opgeschrikt door vier zware aardbevingen in diverse delen van het land die een kracht hadden van 7,1 tot 8,1 op de schaal van Richter. De TV-beelden van deze tragedie met honderden slachtoffers, compleet vernielde huizen en wegen heeft iedereen kunnen zien en hebben vele mensen diep geraakt.

Gechoqueerd door de beelden hebben initiatiefnemers Canek Cabrera Morales en Ramón Balderas Sánchez, bekend als respectievelijk trompetist en zanger/bandleider van Mariachi Tierra Caliente, de handen ineengeslagen en organiseren zij een Benefietfestival voor Mexico in Paradiso.

Het programma wordt ingevuld door verschillende artiesten die allemaal een band met Mexico hebben. In samenwerking met Latin Swing Productions presenteren de initiatiefnemers een avondvullend programma met muziek en dans van een internationaal gezelschap waaronder Mariachi Tierra Caliente, Chaneque, The Band Hotel, La Banda Fantastica, Snow Apple, Fuensanta Mendez, DJ Edoardo Furia, DJ Tommy, Ballet Folklorico Xochiquetzal, Edoardo Ramos, Monica Tellez, Cheko Mosqueira & Piet Jan Blauw.

Tattoos voor Mexico
Parallel aan het muzikale programma zullen onder anderen Henk Schiffmacher en Veldhoen bezoekers tatoeëren op het eerste balkon van Paradiso. Alle gelden zullen gaan naar “Proyecto México”.

Opbouw infrastructuur en samenwerking met universiteiten
Het doel van deze avond is enerzijds het verzamelen van geld voor Mexico en anderzijds de samenwerking te versterken van partijen die projecten kunnen realiseren in de getroffen gebieden teneinde de infrastructuur te verbeteren en het gebied  weer klaar te maken voor de wederopbouw.  Water en Energie zijn twee aspecten waar grote behoefte aan is en Nederland bezit de meest geavanceerde kennis en systemen op dit gebied. Door middel van deze actie kan een deel van deze basisbehoeften gerealiseerd worden. Het doel is tevens om deze resultaten te blijven monitoren zodat er een permanente samenwerking blijf bestaan tussen Nederland en Mexico. We hebben contact gelegd met diverse Nederlandse universiteiten om tezamen met Mexicaanse studenten en professoren projecten te bedenken en deze in Mexico te realiseren.

Diverse cateraars doen ook mee, dus eet in Paradiso en steun daarmee ook het project.

¡Estamos Unidos Mexicanos!  Steun Mexico en kom de 25ste naar Paradiso! 

Line-up

Grote Zaal

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma