Programma
1600x1250andrewbird

Andrew Bird + Madison Cunningham

Andrew Bird + Madison Cunningham

dinsdag 18 juni 2019

dinsdag 18 juni 2019

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

Als vierjarig jongetje had Andrew Bird voor het eerst een viool in zijn handen. En hoewel je in zijn muziek allerlei instrumenten terug hoort, is de viool toch wel altijd een rode draad gebleven. Dat hij klassiek geschoold is, hoor je duidelijk terug in zijn muziek. Maar door het vioolspel af te wisselen met bijvoorbeeld een tokkelend gitaartje of dromerig klokkenspel, geeft hij er een heel eigen draai aan. Eén van zijn belangrijkste instrumenten is zijn mond. Als hij zijn lippen tuit en melodisch begint te fluiten, weet je niet wat je overkomt.

Sinds het begin van zijn muzikale carrière in 1997, heeft hij dertien albums uitgebracht en veelvuldig opgetreden. Bijvoorbeeld in het Sydney Opera House, de Walt Disney Concert Hall en op festivals over de hele wereld. Ook in Paradiso was hij vele keren te zien. Zijn albums zijn nooit voorspelbaar. Het is elke keer een verrassing wat je kunt verwachten van deze Amerikaanse muzikant. Jazz, folk, blues, rock, het kan allemaal. Op dit moment werkt hij aan een album dat begin 2019 zal verschijnen.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Andrew Bird
  • Madison Cunningham
Hqdefault 181203 120654

Bloodless

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Hqdefault 181203 145312

Pulaski at Night

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma