Programma
Paradiso

Adrian Belew & Het Metropole Orkest: "E"

Adrian Belew & Het Metropole Orkest: "E"

Sunday 27 February 2011

Sunday 27 February 2011

Adrian Belew is één van de meest vermaarde gitaristen in de popmuziek. Hij werkte met o.a. David Bowie, Talking Heads en Nine Inch Nails, is al jaren de frontman van King Crimson en onderhoudt een drukke solocarrière. Zijn laatste album, ‘e’, maakte hij met een orkest in gedachten. Op zondag 27 februari wordt die werkelijkheid als Adrian Belew in Paradiso optreedt met het Metropole Orkest o.l.v. Jules Buckley.

"Mijn wildste droom was dat een orkest misschien ooit de muziek wilde spelen," zegt de legendarische Amerikaanse artiest Adrian Belew over ‘e’, het album dat hij in 2009 uitbrengt met zijn Power Trio. ‘e’ is een werk van 43 minuten in vijf bewegingen dat door arrangeur Tom Trapp in samenwerkingmet Belew een symfonische uitwerking heeft gekregen die in Paradiso zijn wereldpremière beleeft. "De electrische gitaar is mijn echte stem,’ zegt Adrian Belew. ‘Hij past bij mijn persoonlijkheid." Dat moet betekenen dat de Amerikaan een nieuwsgierig, flexibel en vooral enorm veelzijdig mens is. Het unieke concert met het Metropole Orkest is daar het zoveelste bewijs van. "Veertig muzikanten spelen het stuk van papier en ik ga daar tussenin staan,’ aldus Belew. ‘Het is een beetje beangstigend maar het is een droom die uitkomt."
Van donderdag 17 februari tot en met zondag 6 maart vindt opnieuw een infiltratie plaats in Paradiso: de installatie Wow! (Write On Wall). Kijk voor meer informatie over de Infiltration Series op

www.paradiso.nl/infiltration

Paradiso Programme

Programma