Programma
Paradiso

Above & Beyond + Grum

Above & Beyond + Grum

vrijdag 30 januari 2015

vrijdag 30 januari 2015

De carrière van deze producers begon niet al te bescheiden met succesvolle remixen voor Radiohead en Madonna. Niet lang daarna haalden ze de ‘Essential Mix of the Year Award’ binnen, als enige dance act uit de geschiedenis. Vele mijlpalen volgden, waaronder een menigte van één miljoen mensen op Barra Beach Festival in Rio de Janeiro, en de snelst uitverkochte show die Hollywood Palladium ooit heeft gekend.

Het fenomeen Above & Beyond wordt het beste samengevat door één woord: connectie. Bijvoorbeeld: de menselijke connectie tussen de duizenden fans en deze groep, of de digitale connectie door miljoenen kijkers op Youtube, en natuurlijk de wekelijkse radioshow Group Therapy waar inmiddels meer dan 25 miljoen luisteraars naar hebben geluisterd. In oktober vond de 100e radio uitzending plaats. De persoonlijke band met hun fans wordt gevoed door de bijzondere werkwijze van deze DJ’s.

Het zijn namelijk niet zomaar DJ’s doe enkel achter de draaitafels plaatsnemen, maar ook vooruitstrevende muzikanten en creatievelingen, die hemel en aarde bewegen om voor hun fans iets nieuws en verrassends neer te zetten. Dat kan zomaar een akoestische plaat zijn, een filmsoundtrack, of een banduitbreiding met harp, drums, bas, ukelele, mandoline en drie zangers. Niets is te gek voor Above & Beyond.

‘We Are All We Need’ is de titel van het nieuwe werk van de groep, waar veertien nummers op zullen verschijnen. Onder dit album vallen ook de akoestische release en de productie ‘Oceanlab’. De nieuwste single van ‘Above & Beyond Acoustic’ heet ‘Mariana Trench’ en wordt uitgebracht op het altijd groeiende Anjunabeats label van Jono. Hij vertelt: “Dance muziek is altijd maar van korte duur, maar ons doel is om platen uit te brengen die een diepe indruk achterlaten en voor langere tijd blijven hangen. Hier zal nog jaren naar geluisterd worden.”

Voorprogramma: Grum (UK)

Paradiso Programme

Programma