Programma
22549516 10155975647233338 5492805461627766036 n

7 Layers Sessions

7 Layers Sessions

donderdag 21 december 2017

donderdag 21 december 2017

In Bitterzoet

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:45

'7 Layers' staat voor de zeven lagen waaruit onze huid bestaat. Met het afpellen van deze huidlagen kom je dichter bij de 'kern' en daar komen de puurste dingen uit voort. Zo zou muziek ook moeten zijn! Als muzikant leg je je ziel bloot en ben je bereid om persoonlijke verhalen te delen met een grote groep 'vreemden'. Op de '7 Layers'-avonden staat deze rauwe aanpak centraal. Een artiest met zijn/haar instrument, eigen liedjes en een authentiek verhaal. Eigenlijk wordt de zaal die avond omgetoverd tot een huiskamer waarin nieuwe muziek ontdekt kan worden. Geen beats, geen overgeproduceerde muziek, maar gewoon echte liedjes en echte verhalen.

Dotan over de artiesten die komen spelen: "Deze line-up is misschien wel de meest bijzondere tot nu toe, dus ik kan niet wachten deze artiesten aan jullie voor te stellen.” 

De Amerikaanse singer-songwriter SYML scoorde al een 3FM Megahit en komt vast al voor in jouw favoriete koffie-playlist. Dotan ontdekte hem ruim een jaar geleden, toen zijn inmiddels grote streaming-hit “Where’s My Love' nog maar enkele plays had. Hij stuurde hem direct een bericht op Facebook met een uitnodiging om te spelen tijdens het 7 Layers festival en dit was dan ook zijn eerste optreden ooit onder de noemer SYML. Dit was zo indrukwekkend dat Dotan hem meteen boekte voor de 7 Layers sessions. Inmiddels is ‘Where’s My Love' nummer al meer dan 35 miljoen keer gestreamed en zal dit wellicht de laatste kans zijn om SYML in zo’n intieme setting mee te maken. De twee andere artiesten worden ook zeer binnenkort bekend gemaakt!

De tweede naam voor de 7 Layers sessions is niemand minder dan Lewis Capaldi! Deze 20-jarige Schotse singer-songwriter wist in 2017 al zeer hoge ogen te gooien en wordt inmiddels al getipt als de artiest waar het meeste van wordt verwacht in 2018. Hij bracht vorige maand zijn eerste EP uit met vier prachtige liedjes. Dotan zag hem in een kleine kroeg in Londen en was zo onder de indruk van zijn stem dat hij besloot hem direct te vragen voor de 7 Layers sessions. Dit zal zijn eerste show in Nederland zijn. 

Bruno Major is de derde artiest voor de 7 Layers sessions! De Londense singer-songwriter werd al getipt door grote artiesten als Sam Smith, Lianne La Havas en Adele als ‘the next big thing’. Hij schreef reeds meerdere hits voor andere artiesten, maar nu is het tijd voor zijn eigen muzikale carrière. Zijn diepe donkere stem is er één uit duizenden en kan je raken als geen ander. Dit bleef ook Dotan niet onopgemerkt en een uitnodiging voor de tour volgde. Hiermee is de line-up compleet en zijn we dan ook meer dan trots om drie uitzonderlijk getalenteerde en authentieke singer-songwriters aan je voor te stellen.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bitterzoet

  • SYML
  • Lewis Capaldi
  • Bruno Major

Route naar Bitterzoet

Bitterzoet is gevestigd op Spuistraat 2 in Amsterdam. Dat is op loopafstand van Amsterdam Centraal. Ook zijn er parkeergarages in de buurt.

Paradiso Programme

Programma