Programma
Paradiso

5 Days Off Day 3 - Night - The Shoes, LCMDF, The Benelux, D/R/U/G/S, Dans le Rock, DJ Arnold e.a.

5 Days Off Day 3 - Night - The Shoes, LCMDF, The Benelux, D/R/U/G/S, Dans le Rock, DJ Arnold e.a.

vrijdag 4 maart 2011

vrijdag 4 maart 2011

D/R/U/G/S

D/R/U/G/S zijn Callum en George uit Manchester. Het duo maakt mild euforistische trance-dance, beïnvloed door het softere werk van Orbital en de sample kunstenaars uit de hip hop. De glitterende electronica van D/R/U/G/S is een soundtrack voor een feest zonder einde; van zonsondergang naar zonsondergang.             

LCMDF

Met een plotslinge synth geluid barst er een poppy technicolor energie uit. Dit zijn LCMDF, twee zussen uit de psychedelische onderwereld van Helsinki met een grotere ‘smash hits’ factor dan Neneh Cherry en extremere hooklines dan een oude verlopen Ace of Base cd. Je zou dit duo (Emma en Mia Kemppainens) kunnen herkennen als twee derde van electrogroep Le Corps Mince De Francoise uit 2008. Maar na een stroomlijning van naam en line-up en het weglaten van de gezichtsverf gaan ze op een nieuwe tour. Er is een ongegeneerde gevoel voor kleur en plezier in de nieuwe nummers te herkennen, maar dat wil zeker niet zeggen dat ze hun pit verloren hebben.

The Shoes

The Shoes hebben zich al een tijdje opgesloten om hun debuutalbum Crack my Bones in maart 2011 uit te laten komen. Dit Franse duo heeft een oproep gedaan aan alle vrienden die ze along the way hebben ontmoet om ze te helpen hun muzikale droom te verwezenlijken. Zo komt Esser (Transgressive/Chocolate industries) bijvoorbeeld voor op twee tracks waar hij zijn karakteristieke stem laat horen en de drums bespeelt. Om alle verschillende ingrediënten samen te brengen werd hun vriend Lexxx  (Crystal Castles, Golden Silvers, Esser, Everthing Everything) gevraagd zijn diensten te verlenen.

THE BENELUX

Een vierkoppige band met een vintage sound. Deze eenheid speelt door hun langdurige samenwerking zeer stabiele sets. Hun zeer dansbare, energieke en warme songs staan als een huis. Tracks met een begin, midden en einde. Live zijn ze nog beter dan op de plaat, zoals het hoort. Er worden zowel originele nummers als remixen van deze formatie uitgebracht.

Paradiso Programme

Programma