Programma
Paradiso

5 Days Off - Day 3 – Goose, Crystal Fighters, The Shoes, LCMDF, The Benelux, D/R/U/G/S, Dans le Rock, DJ Arnold e.a.

5 Days Off - Day 3 – Goose, Crystal Fighters, The Shoes, LCMDF, The Benelux, D/R/U/G/S, Dans le Rock, DJ Arnold e.a.

vrijdag 4 maart 2011

vrijdag 4 maart 2011

Let op! Zaal open tijd is gewijzigd naar 20.30 uur  (was 22.00 uur). Het concert van Crystal Fighters begint om 22.00 uur.


Goose

Het slaat nergens op jezelf te herhalen, vindt Goose. Ze hebben de dance-met-rock-attitude gehad op 'Bring it On' uit 2006. In de Benelux creëerden ze met dit album een grote naam en in 2008 stonden ze als één van de headliners op Pukkelpop. ''De energie die je krijgt van zo een groot publiek is mindblowing, het voelt alsof je voor altijd door kan gaan zonder te slapen. Ik kan me voorstellen dat het een verslaving wordt'', zei frontman Mickael Karkousse daarover. Maar blijkbaar niet zo verslavend dat Goose bereid was hetzelfde opnieuw te doen op 'Synrise', het nieuwe album dat onlangs uitkwam. Voor dit album liet Goose zich inspireren door synthesizergeluiden uit de jaren '70 en '80, zoals we die kennen van o.a. Giorgio Moroder. Er werd uitsluitend met ouderwetse, analoge synthesizers gewerkt. En dat heeft totaal nieuw geluid met zich meegebracht.

Crystal Fighters

De Spaans/ Engelse band Crystal Fighters is een geval apart. De uit Baskenland afkomstige muzikanten wonen allemaal in Londen maar gebruiken hun Baskische roots naar hartelust in de opzwepende muziek. Die muziek is beste te omschrijven als een combinatie tussen electronica, folk, pop en dance. Meerstemmige zang, synthesizers, drums en traditionele Baskische instrumenten, zoals het houten klokkenspel de Txallaparta, vormen een aanstekelijk geheel. Kitsune bracht in 2009 al een single uit en onlangs verscheen het volledige debuutalbum ‘Star of Love’ (als je de eerste letters achter elkaar zet, staat er het woord Sol, Spaans voor zon).

D/R/U/G/S

D/R/U/G/S zijn Callum en George uit Manchester. Het duo maakt mild euforistische trance-dance, beïnvloed door het softere werk van Orbital en de sample kunstenaars uit de hip hop. De glitterende electronica van D/R/U/G/S is een soundtrack voor een feest zonder einde; van zonsondergang naar zonsondergang.             

LCMDF

Met een plotslinge synth geluid barst er een poppy technicolor energie uit. Dit zijn LCMDF, twee zussen uit de psychedelische onderwereld van Helsinki met een grotere ‘smash hits’ factor dan Neneh Cherry en extremere hooklines dan een oude verlopen Ace of Base cd. Je zou dit duo (Emma en Mia Kemppainens) kunnen herkennen als twee derde van electrogroep Le Corps Mince De Francoise uit 2008. Maar na een stroomlijning van naam en line-up en het weglaten van de gezichtsverf gaan ze op een nieuwe tour. Er is een ongegeneerde gevoel voor kleur en plezier in de nieuwe nummers te herkennen, maar dat wil zeker niet zeggen dat ze hun pit verloren hebben.

The Shoes

The Shoes hebben zich al een tijdje opgesloten om hun debuutalbum Crack my Bones in maart 2011 uit te laten komen. Dit Franse duo heeft een oproep gedaan aan alle vrienden die ze along the way hebben ontmoet om ze te helpen hun muzikale droom te verwezenlijken. Zo komt Esser (Transgressive/Chocolate industries) bijvoorbeeld voor op twee tracks waar hij zijn karakteristieke stem laat horen en de drums bespeelt. Om alle verschillende ingrediënten samen te brengen werd hun vriend Lexxx  (Crystal Castles, Golden Silvers, Esser, Everthing Everything) gevraagd zijn diensten te verlenen.

THE BENELUX

Een vierkoppige band met een vintage sound. Deze eenheid speelt door hun langdurige samenwerking zeer stabiele sets. Hun zeer dansbare, energieke en warme songs staan als een huis. Tracks met een begin, midden en einde. Live zijn ze nog beter dan op de plaat, zoals het hoort. Er worden zowel originele nummers als remixen van deze formatie uitgebracht.

FESTIVAL PASSEPARTOUT PARADISO 2 T/M 6 MAART 77,- EXCL. FESTIVALLIDMAATSCHAP A 3,50 (EEN MAAND GELDIG VOOR PARADISO EN MELKWEG VANAF DE VOORSTELLINGSDATUM)

Bezoek ook 5 Days On: het kunst-en verdiepingsprogramma van 5 Days Off. Een unieke toevoeging op de muzikale programmering waarbij 5 Days Off de interactie en het experiment tussen elektronische muziek en de kunsten aangaat.

www.5daysoff.nl/5daysonVan donderdag 17 februari tot en met zondag 6 maart vindt opnieuw een infiltratie plaats in Paradiso: de installatie Wow! (Write On Wall). Kijk voor meer informatie over de Infiltration Series op

www.paradiso.nl/infiltration

Paradiso Programme

Programma