Programma
Paradiso

25 Jaar Kapitein Zeppos

25 Jaar Kapitein Zeppos

Sunday 10 June 2012

Sunday 10 June 2012

Café-chantant, met o.a.:  Loes Luca, Huub vander Lubbe, Bea en Vera van der Poel, Bert Kuizenga, Mieke Stemerdink, Annet Malherbe e.v.a.

orkest: Jan Robijns, Jac Bico, Christan Muiser, Gert-Jan Blom en Gert Wantenaar. Afterparty in de zaal met dj.

In 1987 begon Kapitein Zeppos met het organiseren van een café-chantant in de geest van het varieté uit vervlogen jaren van het Antwerpse, Parijse en Amsterdamse uitgaansleven. In Amsterdam speelde het zich vooral af in en rond de Nes, nog steeds dé theaterstraat van Amsterdam. De eerste liedjes werden gezongen door de kelners en serveersters en al snel meldden zich de amateur- en professionele zangers en zangeressen aan. Het succes groeide; er werd een groter podium gebouwd en de begeleiding werd uitgebreid  tot een viermansorkest. De inschrijving is vaak zo overweldigend, dat de organisatie een zware taak heeft zo weinig mogelijk mensen teleur te stellen om een mooi programma samen te stellen. Daarbij is het altijd de bedoeling geweest om debutanten achter de microfoon te krijgen. De thema’s blijken schier onuitputtelijk. Zomaar een greep: het Hollandse levenslied, Franse chansons, televisietunes, de vier jaargetijden, kerst, musical, de Thalys, liedjes over Amsterdam, Antwerpen, Brussel en Parijs en ga zo maar door. Bekende speciale gasten die regelmatig in het programma optreden zijn: Mieke Stemerdink, Marielle Tromp, Annet Malherbe, Loes Luca en Kees Prins.

Het Chantant-Orkest bestaat uit monsieur Jean (Jan Robijns): piano, Gert-Jan Blom: bas, Christan Muiser: drums, Jac Bico: gitaar.

In de jaren 1992 t/m 2002 organiseerde Zeppos een show met de hoogtepunten van het afgelopen seizoen in Paradiso. Hans Polak maakte in 2003 voor de VARA-televisie over het Zeppos-Chantant de documentaire: Het Zondags Zangcafé. Het Café-Chantant in Zeppos vindt plaats op iedere eerste zondag van de maanden oktober t/m april en als afsluiting is er het Koninklijke Chantant op 29 april. Buiten het Café-chantant was het podium al die jaren gevuld met diverse orkesten, waaronder de fameuze Zeppos Big Band met de crème de la crème van de Nederlandse jazzwereld.

Paradiso Programme

Programma