Programma
Kilai Photo JP Marcon 8363 1 s

Theatre Forever #2: Tentacle Tribe, Yaman, Kilai, Black sheep

Theatre Forever #2: Tentacle Tribe, Yaman, Kilai, Black sheep

Thursday 17 August 2017

Thursday 17 August 2017

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 20:30

CJP 15,- incl. daglidmaatschap | Entree We Are Public Gratis (reserveren verplicht)

Paradiso & Summer Dance Forever presenteren Theatre Forever #2 in DeLaMar Theater. 

Summer Dance Forever Festival presenteert in twee avonden het beste wat de urban danswereld te bieden heeft. Op woensdag 16 en donderdag 17 augustus vindt er iedere avond een ander programma vol Nederlandse en Europese premières plaats. Theatre Forever laat zien waarom een dans die uit de straten van New York kwam een prominente plek verdient op de podia van de wereld.

Met op donderdag 17 augustus:

Kilai - Parasite
Black Sheep - Wildcat
Yaman - 1 millimetre au dessus du sol
Tentacle Tribe - Origami Mami

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Externe locatie

  • Summer Dance Forever

Kilai - Parasite

Parasite van Cie. Kilaï leverde choreografe Sandrine Lescourant in 2016 de choreografie-Prix Beaumarchais op. Dit kwintet met louter vrouwen legt een scala aan universele gevoelens bloot; de soms idiote maar essentiële emoties die het leven zowel gecompliceerd als rijk maken. De dansers hebben eenzelfde wens, eenzelfde drang om nader tot elkaar te komen en een weg te vinden om samen te kunnen zijn. Maar hoe overbruggen we onze verschillen? Wat betekent het voor een relatie, als parasitaire elementen de balans dreigen te verstoren? Parasite legt onze zoektocht naar evenwicht bloot, en het verlangen om angsten en onzekerheden met anderen te delen. Daarmee balanceert het stuk tussen het “ik” en het “wij”, hetgeen een even introspectieve als uitbundige dansvoorstelling oplevert. Sandrine ‘Moufasa’ Lescourant (FR) startte haar carrière in de klassieke, hedendaagse en Afrikaanse dans, en werkte met verschillende hiphop choreografen om zich vervolgens te specialiseren in meerdere urban stijlen.

Kilai Photo JP Marcon 8363 1 s

Kilai - Parasite

Black Sheep - Wild Cat

In Wild Cat van Black Sheep (FR) grijpt Saïdo “Darwin” Lehlouh terug op een Breakdance stijl uit de Parijse jaren 90. Een karakteristieke stijl die als beweging dansers over de hele wereld inspireerde. Kern van de voorstelling is de evolutie van deze Parijse dans die geïnspireerd is op de nauwgezette en vloeiende lichaamsbeweging van de kat, en onder de term ‘finesse’ veelal benijd werd door Amerikaanse b-boys. Wild Cat staat voor de erkenning én herinterpretatie van deze van oorsprong Franse stijl. De voorstelling is zowel een eerbetoon als een platform voor de Bad Trip Crew die Wild Cat uitvoert, om haar invloed en evolutie door de jaren heen te kunnen tonen. Saïdo “Darwin” Lehlouh startte in 2001 met de Bad Trip Crew, zich bewegend in de underground hiphop scene. Black Sheep is zijn samenwerkingsverband met Johanna Faye. In 2015 ontving Black Sheep de Prix Beaumarchais voor de choreografie van het duet Iskio.

Wild Cat van Black Sheep

Yaman - 1 millimetre au dessus du sol

Dit werk is gebaseerd op een choreografie van Sébastien Lefrançois en Yaman Okur, twee grote namen binnen de Franse hiphop scene. Na een eerste kennismaking in de jaren 80, vonden de mannen ieder hun eigen weg. Sébastien richtte Cie. Trafic de Styles op en vervolgde zijn choreografische experimenten. Yaman groeide uit tot een veelgevraagd choreograaf/danser. Zijn verfijnde gevoel voor muziek en ongeëvenaarde lichaamscontrole leverde hem vele prijzen op, en met zijn eigen crew Pro Phenomen tourde hij o.a. met Madonna. 

Jaren later kwamen ze opnieuw samen om het verhaal van Yaman te vertellen: zijn eerste stappen, zijn successen, zijn falen, en zijn onvermogen om terug te keren naar een samenleving die zo ver van zijn dromen afstaat. Ze choreografeerden en dansten dat wat ze delen. In de marge die er ontstond, daar konden ze van elkaar leren en nieuwe codes laten ontstaan. Tijdens Summer Dance Forever laat Yaman een eigen interpretatie zien van deze choreografie. 

Tentacle Tribe: Origami Mami

Drie vrouwen vormen en hervormen de ruimte om hen heen met intieme, in elkaar verstrengelde bewegingen die zo nu en dan uitbreken tot een knap standje technisch voetenwerk. Origami Mami is een choreografie van Emanuelle “Cleopatra” Lê Phan. In dit nieuwe vrouwentrio laat zij Origami, de Japanse papiervouwkunst, de leidraad vormen voor de transformatie van eenvoudige lijnen naar complexe geometrische vormen. Met een achtergrond in zowel moderne als urban dansstijlen vormt Lê Phan samen met Elon Höglund het conceptuele hiphopgezelschap Tentacle Tribe, in hun thuisland Canada geprezen als één van de meest vooraanstaande dansgroepen van dit moment.

Origami Mami by Tentacle Tribe, photo by Alexandre Gilbert

Origami Mami by Tentacle Tribe

Dit programma maakt onderdeel uit van Summer Dance Forever, een internationaal urban dansfestival in Amsterdam, kijk voor meer informatie op www.summerdanceforever.com.

Kijk hier voor het hele festivalprogramma van Summer Dance Forever.

Packages
Naast de losse kaarten bieden we ook packages aan, deze bieden een fikse korting op losse kaarten. Zie hier voor meer informatie over packages.

Merchandise

Artikelen van dit programma zijn te koop in de webshops van paradisowinkel.nl

Paradiso Programme

Programma