Programma
Amala Dianor New School 2 Benoite Fanton 1

Theatre Forever #1: Amala Dianor, Rabah Mahfoufi, Bandidas, Japonism

Theatre Forever #1: Amala Dianor, Rabah Mahfoufi, Bandidas, Japonism

woensdag 16 augustus 2017

woensdag 16 augustus 2017

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 20:30

CJP 15,- incl. daglidmaatschap | Entree We Are Public Gratis (reserveren verplicht)

Paradiso & Summer Dance Forever presenteren Theatre Forever #1 in DeLaMar Theater.

Summer Dance Forever Festival presenteert in twee avonden het beste wat de urban danswereld te bieden heeft. Op woensdag 16 en donderdag 17 augustus vindt er iedere avond een ander programma vol Nederlandse en Europese premières plaats. Theatre Forever laat zien waarom een dans die uit de straten van New York kwam een prominente plek verdient op de podia van de wereld.

Met op woensdag 16 augustus: 

Japonism - Wabisabi
Bandidas - Bodies and Soul
Amala Dianor - New School (foto)
Rabah Mahfoufi - Laisse moi danser

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Externe locatie

  • Summer Dance Forever

Japonism - Wabisabi

Wabisabi, gelijknamig aan de Japanse levensfilosofie van ‘de kunst van eenvoud’, is de nieuwe creatie van Japonism waarmee zij de schoonheid van de Japanse cultuur voor het voetlicht brengen. In deze show spelen een aantal zeer gerenommeerde dansers: Yoshie, Tatsuo, S**t Kings, Aki, Kazane en Santa.

De S**t Kingz tourden over de hele wereld met sterren als Mariah Carey en wonnen o.a. tweemaal de prestigieuze ‘Body Rock’ competitie in Californië. Hun vernieuwende stijl, funky moves en energieke live shows leverde Japonism een ongekende fanbase en reputatie op binnen de Street Dance. Yoshie (Be-Bop crew/ ebony) vertegenwoordigt de oude generatie dansers in Japan en staat bekend als de grand dame van de Soul, Waack en Lock. Collega-danser Tatsuo (Glasshopper crew) beheerst de House Dance als geen ander. Met wereldwijd zowel een stevige voet in de commerciële wereld als in de underground dance scene zijn zij een inspiratie voor velen. 

Bandidas - Bodies and Soul

Treed binnen in de Cotton Club sfeer van de jaren 30. Deze periode, met zijn esthetiek, sociale regels en muzikale cultuur, is voor de leden van Bandidas (FR) een belangrijke bron van inspiratie voor hun dance/popping stijl. In Bodies and Soul nemen de vijf danseressen de gedragsnormen uit die tijd op de schop om de lijn tussen man en vrouw te doen vervagen. Elegante, stijlvolle mode en sensualiteit, maar ook de vrouwenbroek en de korte coupes. Bandidas bevraagt deze codes en zoomt in op de ambivalente aanwezigheid van ‘het mannelijke’ en ‘het vrouwelijke’ in ieder van ons.

Bandidas (2012) is een vrouwelijk quintet met één gemeenschappelijke passie: popping. Niet de individuele stijl van de dames, maar de groepsdynamiek staat voorop en vormt de signatuur van de crew. In het retro-universum van Bodies and Soul tonen zij hun technische vaardigheden met gratie en kracht, als een ijzeren vuist in een fluwelen handschoen.

Amala Dianor - New School

Direct uit zijn grotere voorstelling De(s)generation, waarin Amala Dianor de toeschouwer meeneemt langs verschillende generaties Franse hiphopdansers, volgt zijn trio New School. Dit werk staat voor de nieuwste lichting dansers die de grenzen van de hiphop oprekken en het genre over de rand duwen. 

In de choreografie van deze prijswinnende Franse choreograaf/danser staat de veelzijdige vormtaal centraal van de opkomende garde die steeds luider aan de poort klopt. New School toont hun confrontatie met ‘het oude’ (old school) en, vanuit daar, de zoektocht naar ‘het nieuwe’ (new school). 

Met hun toewijding en speelsheid maken deze artiesten de weg vrij voor een vorm waarin codes openbreken en kleuren mengen. Dit is “Abstract”: een dansstijl die hybride durft te zijn, zonder het hiphop adagio uit het oog te verliezen.

Onderstaande video is een trailer van Dianor's eerdere voorstelling De(s)generation.

Amala Dianor New School 2 Benoite Fanton 1

Amala Dianor - De(s)generation

Rabah Mahfoufi - Laisse moi danser

Binnen de Franse house dance scene staat Rabah Mahfoufi bekend als een absolute pionier. Met Laisse Moi Danser keert hij terug naar een van de fundamenten van de hiphop: freestyle. Ieder optreden is uniek. Er is geen onderliggend narratief; alleen de bewegingen zélf doen ertoe. Dit is dans in haar puurste vorm. In Laisse Moi Danser doorbreken vijf dansers de grenzen van hun eigen specialisme - house dance, popping, boogaloo en freestyle hiphop - om zo elkaar te stimuleren om boven zichzelf uit te stijgen. Gebonden door vriendschap, delen de mannen een voorliefde voor experiment. Deze fragiele harmonie stelt hen in staat uit te blinken in hun eigen virtuositeit. Mahfoufi haalt de codes van de straat het theater in, met als doel in deze black box diezelfde sensatie over te kunnen brengen. Hiphop als kunstvorm, zonder haar ‘roots’ uit het oog te verliezen.

Dansers: Walid Boumhani, Rabah Mahfoufi, Michel 'Meech' Onomo, Bruce Soné, Ejoe Wilson.

Amala Dianor New School 2 Benoite Fanton 1

Teaser Laisse Moi Danser 2017

Dit programma maakt onderdeel uit van Summer Dance Forever, een internationaal urban dansfestival in Amsterdam, kijk voor meer informatie op www.summerdanceforever.com.

Kijk hier hier voor het hele festivalprogramma van Summer Dance Forever.

Packages
Naast de losse kaarten bieden we ook packages aan, deze bieden een fikse korting op losse kaarten. Zie hier voor meer informatie over packages.

Merchandise

Artikelen van dit programma zijn te koop in de webshops van paradisowinkel.nl

Paradiso Programme

Programma