Programma
Thecrookes 2015 paint crop

Shriekback, The Crookes, Trevor Sensor, Gold Class e.a. @ Indiestadt

Shriekback, The Crookes, Trevor Sensor, Gold Class e.a. @ Indiestadt

zaterdag 23 september 2017

zaterdag 23 september 2017

In Paradiso - Grote Zaal, Bovenzaal, Externe locatie

Zaal open: 17:00, Hoofdprogramma: 18:00

LET OP: DIT PROGRAMMA VINDT PLAATS IN DE POSTHOORNKERK (16.00 - 17.00 UUR) EN IN PARADISO (VANAF 17.00 UUR). 

Nieuwsgierige muziekliefhebbers kunnen van 20 tot en met 23 september terecht in Paradiso om de mooiste indiebands te (her)ontdekken tijdens mini-festival Indiestadt

Tijdschema
16.00 uur - Trevor Sensor @ de Posthoornkerk (open 15.00 uur)
17.00 uur - Paradiso open
18.00 uur - Joan
19.00 uur - The Crookes
20.30 uur - Shriekback
21.45 uur - Trevor Sensor
22.15 uur - Gold Class
23.00 uur - Ducktails 


Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Joan
  • The Crookes
  • Shriekback
  • Gold Class

Bovenzaal

  • Ducktails
  • Trevor Sensor

Externe locatie

  • Trevor Sensor

Gratis met de Indiestadpas 2017

Dit concert is gratis te bezoeken met de Indiestadpas 2017. Aanmelden is verplicht en kan via de onderstaande link. 

Trevor Sensor speelt 's middags in de Posthoornkerk

Een karakteristieke stem die klinkt alsof die al decennia liedjes zingt, die hun eigen wereldje oproepen op een ontwapenende, eerlijke manier: maak kennis met de pas 22-jarige Amerikaanse singer-songwriter Trevor Sensor. Zijn debuut-EP ‘Texas Girls and Jesus Christ’ kwam vorig jaar uit op het label Jagjaguwar (ook bekend van Foxygen, Sharon van Etten, Bon Iver). 

Het is voor het eerst dat Indiestad een concert in de Posthoornkerk aan de Haarlemmerstraat organiseert. Je kaartje voor het programma in de avond is ook geldig voor dit bijzondere concert in de middag. Indiestadpashouders moeten zich speciaal aanmelden via het onderstaande formulier.

Tijden
15.00 uur - Posthoornkerk open
16.00 uur - Trevor Sensor

Senor trevor

Trevor Sensor - High Beams

Shriekback
Shriekback werd in 1981 opgericht door Dave Allen, Barry Andrews en Carl Marsh. De band kent daarmee ex-leden van Gang Of Four en XTC. Het geluid van hun nieuwe band staat met slechts enkele post-punkreferenties daar op een redelijke afstand van. Aanstekelijke new-wave synthpop met ditto basloopjes is wat Shriekback kenmerkt. Andrews’ zoon Finn is deze dagen actief met The Veils, maar ook vaderlief heeft het nog druk met zijn 36 jaar oude band, die tot vandaag de dag nog om de paar jaar een album uitbrengt. Nieuwe muziek, zoals het in 2015 uitgekomen ‘Without Real String or Fish’ is duisterder maar ook funky'er dan voorheen. Optreden doet Shriekback sinds kort pas weer na dat lang niet gedaan te hebben.

Indiestadt festival

Shriekback - Nemesis

The Crookes
De Engelse indierockband The Crookes bracht als frisse Britpopband de afgelopen tien jaar vier albums uit vol met vrolijke gitaarliedjes naar een meer serieuze en veelzijdige band met een groter geluid. Ook surf- en shoegaze-invloeden komen om de hoek kijken bij de Britten. Na een decennium samen muziek maken gaat de band echter uit elkaar, en de afscheidstour komt ook langs Paradiso Noord.

Vid 8

The Crookes - Afterglow

Gold Class
Het Australische Gold Class zigzagt tussen indie, garage, rock en worden begeleidt door de diepe, Ian Curtis-achtige stem van zanger Adam Curley. Ze begonnen met kleine optredens in, hoe kan het ook anders, garages, maar al snel na de release van hun eerste single 'Michael' werden ze opgepikt door de Australische radio-stations. Het debuutalbum 'It's You' volgt en krijgt een nominatie voor de belangrijkste muziekprijzen in hun thuisland. Dat zorgt vervolgens voor steevast uitverkochte optredens down under. Nu de rest van de wereld nog. Over het debuutalbum 'It's You' schreef Stereogum het volgende: "Gold Class have a killer record collection; more importantly, they have a distinct point of view.” The Music gaf 'It's You' vier sterren met de toevoeging: "A tremendous debut!" "The song bristles and buzzes at a corybantic pace,” vindt Noisey van de eerste single 'Life's a gun'.

Vid 9

Gold Class - Kids On Fire

Joan
Joan is een spiksplinternieuw indiepop-duo, gevormd door Alan Thomas en Steven Rutherford, afkomstig uit de Verenigde Staten. Onlangs brachten ze hun debuutsingle ‘Take Me On’ uit, een supercatchy nummer met aanstekelijke gitaarrifjes en synthesizergeluiden die recht uit de eighties lijken te komen. Met hun zwoele nummers brengt Joan mooi een beetje zomer naar onze indieherfst.


Vid 10

Joan - Take Me On

Ducktails 
Matthew Mondanile kan je wellicht als oud-lid van Real Estate. Met solo-project Ducktails maakt hij echter ook al meer dan tien jaar bijzonder mooie nummers. Zijn muziek begon als dromerige chillwave, maar is inmiddels wat verfijnder en luistervriendelijker geworden. Indiepop met scherpe, aanstekelijke gitaarlijntjes en lang uitgesponnen zangmelodieën, maar ook komt er steeds meer electronica om de hoek kijken.. Het zesde album 'Jersey Devil' verschijnt in oktober.

Maxresdefault 5 170803 170611

Ducktails - Map To The Stars

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma