Programma
Kamasi web

Kamasi Washington

zondag 10 november

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Ticket € 44,40

Voor leden

Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

Tickets zijn vanaf twee dagen voor het programma te downloaden via je account.

Voor dit concert zijn er ook VIP-tickets te koop. De inhoud hiervan vind je onderaan deze pagina.

Kamasi Washington, geboren en getogen in Los Angeles, is een veelzijdige multi-instrumentalist, componist en bandleider. Zijn unieke vermenging van traditionele jazz met funk, soul en hip-hop resulteert in een herkenbaar en vernieuwend geluid. In 2015 bracht hij zijn baanbrekende debuutalbum 'The Epic' uit, dat direct lof oogstte in de hedendaagse jazzscene. Dat jaar leverde hij ook een significante bijdrage aan Kendrick Lamar's album 'To Pimp a Butterfly', waardoor zijn invloed niet alleen binnen de jazz, maar ook binnen de hiphopscene werd erkend.

Sindsdien heeft hij een indrukwekkend oeuvre opgebouwd, met albums zoals 'Heaven and Earth' en 'The Harmony of Difference'. In 2020 verdiende hij lof en erkenning met zijn composities voor de documentaire 'Becoming' van Michelle Obama, die hem Emmy- en Grammy-nominaties opleverden. In hetzelfde jaar vormde zich Dinner Party, een samenwerking tussen vier gerenommeerde muzikanten: Kamasi Washington, Terrace Martin, Robert Glasper en 9th Wonder. Ze brachten een EP uit en deze werd geprezen om zijn progressieve benadering van muziek maken en werd genomineerd voor een Grammy Award in de categorie Best Progressive R&B Album. 

Op 3 mei verschijnt zijn nieuwe album 'Fearless Movement', dat is geïnspireerd door dans en de geboorte van zijn eerste dochter. Met zijn gelijknamige tournee bezoekt hij Paradiso op 10 november.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Kamasi Washington
Kamasi Washington

Kamasi Washington

Prologue

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

VIP Tickets

Voor dit concert zijn ook VIP tickets te koop voor €149. De inhoud van dit ticket bestaat uit:

  • Event Ticket
  • Soundcheck Viewing Experience with Kamasi Washington & Band Pre-Show
  • VIP Exclusive Merch Item
  • Commemorative VIP Laminate
  • VIP First Entry
  • Priority Merch Access
  • On Site VIP Host

Let op: er is maar een beperkt aantal VIP tickets beschikbaar en Paradiso is niet betrokken bij de inhoud en de uitvoering hiervan.

All package elements will be rendered invalid if resold. VIP instructions will be sent via email no later than three days (3) prior to the concert. All packages and contents are non-transferable; no refunds or exchanges; all sales are final. All VIP package items and experiences are subject to change. Please note that the information provided at the time of purchase (e-mail and mailing address) is the same information that will be utilized for individual contact requirements where applicable. 237 Global, the artist, tour, promoter, ticketing company, venue or any other affiliated parties are not responsible for outdated or inaccurate information provided by the consumer at the time of purchase. If you have any questions regarding your VIP package elements, or have not received your package information within three days (3) of the concert date, please email [email protected].

Super-Sonic Jazz

Dit concert is onderdeel van Super-Sonic Jazz, een talentontwikkelingsplatform opgericht door Paradiso om een podium te bieden aan de nieuwe golf van hedendaagse jazzmuzikanten. Gedurende het hele jaar worden er concerten en clubnachten georganiseerd. In november vindt jaarlijks het Super-Sonic Jazz Festival plaats, waarbij meerdere locaties in Amsterdam in het teken van jazz staan.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma